Aki kérdez: Mór lakosai

2018.11.24. 07:00

A legkisebb horderejű ügyben is érkezett válasz Fenyves Pétertől

Aki válaszol: Fenyves Péter polgármester online fórumot üzemeltet, állandó kommunikációs csatornát tartva fent a lakosok és az önkormányzat között. A naponta többtucatnyi nyilvános kérdésre adott válaszaiból sok minden kiderül.

Palocsai Jenő

A legszebb panorámát adó meredek Vénhegy is bekerül a vérkeringésbe. Most villany, majd pedig víz is érkezik

Fotó: FMH archív

Megtudtuk, hogy a sportpálya felújítása tavasszal folytatódik, a közbeszerzési eljárás lebonyolítását követően. De azt is, hogy egy kisgyermekes anyuka önkormányzati telket vásárolna. A városvezető válaszai­ból kiviláglik, a Virág utca folytatásában 32 önkormányzati tulajdonban lévő telket alakítanak ki. Kiderült, más hozzászóló is vásárolna ilyen telket. Többen érdeklődtek arról is, ki jogosult letelepedési támogatásra. A polgármester Horváth Éva irodavezetőhöz irányította őket.

A fekvőrendőrök ügye ismét sok lakót érdekelt – összhang nem nagyon volt

Mindig a frekventált utcákra kihelyezett fekvőrendőrök ügye tart igényt a legnagyobb figyelemre. Mór sem kivétel, ezért többen szorgalmazzák a Nemes utcában lakók közül, hogy telepítsenek forgalomlassítókat. Vérmesebb hozzászólók fix traffipax telepítését is kilátásba helyeznék. A polgármester tapasztalatból tudja, hogy nem megoldás ez az eszköz.

Többekben megfogalmazódott a kérdés, hogy jövő nyáron újranyit-e a strand, de a válaszból kiderül, hogy a medence és a gépészet olyan állapotba került, hogy már nem nyitható meg a megszokott formában. A szabadidőközpont nyári nyitvatartásával hidalják át azt az időszakot, amíg nem találnak megoldást és persze anyagi forrást az új strand építéséhez.

A közösségi fórumot olvasva azt is megtudhatjuk, hogy a Vénhegy fejlődni fog. Bár a Fejérvíz az ivóvízvezeték kiépítését csak 2024-re ígérte, az E-on már 2019 első félévében bevezeti erre a területre a villanyt.

A legszebb panorámát adó meredek Vénhegy is bekerül a vérkeringésbe. Most villany, majd pedig víz
is érkezik
Fotó: FMH archív

 

Padot és felújítást szorgalmaznak többen Felsődobos kápolnájával kapcsolatban. A húsz éve húzódó ügy most elmozdulni látszik, amit a régóta váró helyiek hisznek is, nem is. Fenyves megnyugtatta őket, tavasszal megkezdődnek a munkálatok.

A leglátványosabb fejlesztés a Deák Ferenc utca és az arra épült körforgalom. Az út és a kerékpárosnyom festés alatt van, a körforgalom már minden irányban korlátozás nélkül használható. A Táncsics utcától a Deák Ferenc utcai szakasz végéig 235 millió forintba kerül. A téli leállást követően újraindul a munka a területen, egészen a vasúti sorompóig, beleértve a 81-es főúti felüljárót is.

Megkérdeztük a polgármestert, hogy mennyire terheli le a sok kérdés és a válaszadás, illetve hogy hasznosnak ítéli-e meg ezt a csatornát? Fenyves Péter elmondta, ez nemcsak hasznos, de üdítő elfoglaltság is számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában