balesetveszélyes a jelenlegi helyzet

2019.06.18. 14:15

A körforgalom lehet a jó megoldás a Pozsonyi út és a Zsolnai út kereszteződésénél

A Pozsonyi út és a Zsolnai út kereszteződésével kapcsolatos tervekről hétfőn délelőtt Östör Annamária önkormányzati képviselő tartott sajtótájékoztatót a helyszínen.

FMH, V. Varga József

Egyre balesetveszélyesebb a két út kereszteződése Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Östör Annamária elmondta: amióta megnövekedett a megyeszékhelyen közlekedő autók száma, egyre balesetveszélyesebb a Pozsonyi és a Zsolnai út kereszteződése. Az autók általában nagy sebességgel közlekednek, a kanyar beláthatatlan, és a jelenlegi kialakítás miatt gyalogátkelőhelyet sem lehet felfesteni, így más megoldást kellett találni.

– A szakemberek a körforgalom kialakításában látják a megoldást. A javaslattal végigjártam a környéket, mintegy 250 lakásban fordultam meg, ahol elsöprő többséggel támogatták ezt a megoldást. A körforgalom kialakítását nemcsak a közvetlen környéken lakók támogatják, hanem szinte mindenki, akivel beszéltem, és használja ezt az útszakaszt – hangsúlyozta a képviselőnő.

Egyre balesetveszélyesebb a két út kereszteződése
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Megtudtuk, hogy a költségvetésben biztosított a körforgalom kialakítása, június végéig lezárulnak a műszaki egyeztetések, és részletes tájékoztatást adnak arról, hogyan alakul át a forgalmi rend. A nyáron megépül egy ideiglenes körforgalom, így az autósok megszokhatják az új rendet, és amennyiben ez a megoldás beválik, végleges körforgalmat építenek ki a kereszteződésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában