Készülnek az útszakasz engedélyes tervei

2019.11.27. 07:25

A körforgalom átépítése lesz a gyógyír a balesetveszélyre

Új forgalmi rend lépett életbe a napokban az M7-es autópálya Siófok felé vezető oldalán a Székesfehérvár Centrum elnevezésű csomópontnál – adta hírül a Magyar Közút.

FMH

A lehajtósávot már korábban meghosszabbították, most a sebességet is korlátozzák a Székesfehérvár Centrum csomópontnál Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Új forgalmi rend lépett életbe a napokban az M7-es autópálya Siófok felé vezető oldalán a Székesfehérvár Centrum elnevezésű csomópontnál – adta hírül a Magyar Közút.

A végleges és megnyugtató megoldást a szóban forgó csomópont teljes átalakítása hozhatja meg. A helyzet rendezéséhez tehát át kell építeni az M7-es autópálya lehajtóágait, a 8-as és a 63-as főút találkozásának nagy körforgalmi csomópontját, amelynek egyik ága Székesfehérvár önkormányzatáé, a másik pedig az ipari park felé vezeti a forgalmat. És a forgalom gyorsítása érdekében várhatóan ugyancsak át kell alakítani az itt működő bevásárlóközpont kis körforgalmát is, ezeknél az egymáshoz kapcsolódó útszakaszoknál minden mindennel összefügg. A tárgyalások célja annak tisztázása, ki mit vállal a nem kis költségekből.

A lehajtósávot már korábban meghosszabbították, most a sebességet is korlátozzák a Székesfehérvár Centrum csomópontnál
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A torlódásokkal kapcsolatban egyébként – amint arra a Magyar Közút Zrt. emlékeztetett – 2017-ben az M7-es autópályán sárga hátterű, torlódásra figyelmeztető és veszélyt jelző táblákat helyeztek ki a szakemberek, 2018-ban pedig meghoszszabbították a lassítósávot és ideiglenes forgalmi rendet vezettek be. A torlódások csökkentése érdekében idén szeptemberben az érintett bevásárlóközpontnál található körfogalomnál Veszprém felől olyan táblákat is kihelyeztek, amelyek a cipzár elv használatára hívják fel az autósok figyelmet. Mostantól pedig a száz kilométer/órás sebességhatárt kell megszokniuk az erre autózóknak.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei arra kérik a járművezetőket, hogy kövessék az újonnan kihelyezett jelzőtáblák utasításait is, csökkentsék a sebességet és torlódás esetén a kihajtásnál használják a meghosszabbított forgalmi sávot. Utazás előtt pedig továbbra is érdemes tájékozódni a térség aktuális közlekedési helyzetéről a www.utinform.hu oldalon keresztül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában