Önkormányzati választás 2019

2019.10.24. 07:10

A kezdődő ötéves munka első napja: átadták a megbízóleveleket Fehérváron

Az önkormányzati választások hivatalos végeredménye már régóta ismert, és letelt a fellebbezési idő is. A megyei és a fehérvári közgyűlés esetében nem érkezett fellebbezés, így átadhatták a megbízóleveleket.

Palocsai Jenő

Dienesné Fluck Györgyi és Horváth Miklósné is átvette a székesfehérvári Városházán a megbízólevelét

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A megyeháza Címertermében ült össze valamennyi megyei képviselő, hogy a Fejér Megyei Területi Választási Bizottság nevében annak elnöke átadja a megbízóleveleket. Szabó László elmondta, hogy a Fejér Megyei Közgyűlés szavazási eredményét hétfőn állapították meg, és az azt követő három napban senki sem fellebbezett a választópolgárok döntése ellen, így az jogerőre emelkedett. A képviselők sorában Molnár Krisztián jelenlegi megyei elnök is kapott megbízólevelet. A tényleges munka szombaton délelőtt, az alakuló ülésen kezdődik, az eskütétel után.

Dienesné Fluck Györgyi és Horváth Miklósné is átvette a székesfehérvári Városházán a megbízólevelét
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Ugyanúgy kedden adták át megbízóleveleiket Székesfehérvár önkormányzati képviselőinek. A helyi választási bizottság elnöke, Pallos István, elsőként Cser-Palkovics Andrásnak adta át az okmányt és csak ezt követően a városvezetés többi tagjának. Ők pénteken tartják az első közgyűlést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában