Délutáni családi kertészkedés, barkácsolás

2019.03.30. 07:02

A jó munkához jó idő dukált péntek délután a Bory Jenő Általános Iskola udvarán

A műszak egy időben, mintegy két órán át zajlott, a brigádok azonban külön-külön tevékenykedtek.

Szanyi-Nagy Judit

Az egyik csoport az udvari veteményest körülölelő kerítést festegette, a másik csapat fapadokat készített (no nem fapados módon!), míg a harmadik társaság tagjai a sövényeket kapták kezeik közé, úgy nyirbálták meg azokat. Egyikük szülő, másikuk iskolai dolgozó, a harmadik pedig gyermek volt – keveredve az egyes brigádokon belül.

– A Bory7 záróeseménye ez a különleges program. Célja többrétű: ezen a közös délutánon a környezettudatosságra nevelés, az iskola környezetének szépítése is fontos számunkra, mint ahogyan az is, hogy a résztvevők jót beszélgessenek egymással – taglalta Sándorfi Gergely igazgató. Az édesanyák, édesapák, a gyermekek és az intézmény dolgozói is kapát, gereblyét, ecsetet vagy éppen talicskát ragadtak a siker érdekében.

 

A brigádtagok (főként gyermeki) épségére „műszakvezetők” ügyeltek, vagyis mindenhol volt legalább egy, mindent figyelő felnőtt. Végül az udvarszépítők – a kapott védőfelszerelést levetve – a konyhán sürgölődőkhöz iparkodtak, hogy egy zsíros kenyér vagy bodzaszörp társaságában kipihenjék a fáradalmakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában