a szentmisét Kovács Elenának és János testvérnek ajánlják

2019.10.14. 13:25

A hit ad segítséget az alsószentivániaknak

Kezét összekulcsolja. Felemelkedik. A többi ülve marad. „Áldunk téged, Krisztus”, irányít hangjával, s közben tekintetét az égre szegezi.

Szanyi-Nagy Judit

Közös volt az imádság az alsószentiváni Mária-kegyhelyen Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

– Október 13-a nemcsak Alsószentivánon és az egyházmegyében jelentőségteljes időpont: már nagyobb körzetben is érzik az emberek az imádság erejét, az első magyarországi Fatima-kegyhely vonzását – szólt a hívekhez a szentmisét celebráló Spányi Antal megyés püspök. Vele szemben – ameddig a szem ellátott – emberek ültek, álltak, hely már nem mindenkinek jutott. Két buszszal érkeztek például Lajoskomáromból és környékéről az ez évi utolsó zarándoklatra.

A szentmise keretében a főpásztor felidézte: az alsószentiváni – egyben első hazai – kegyhely Shvoy Lajos székesfehérvári megyés püspök által 1950-ben jött létre, ő hozta el ide az azóta a körmenet során is megcsodálható Fatimai Szűz Mária-kegyszobor másolatát.

Közös volt az imádság az alsószentiváni Mária-kegyhelyen
Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

– Most Máriához mint égi anyánkhoz folyamodunk, hogy bűneinket, bűnbánatunkat, örömeinket, reményeinket, egész életünk minden küzdelmét rá tudjuk bízni, s nekiadva tudjunk egyre hűségesebben Jézushoz ragaszkodni, követni őt. Az élet múlásával a mindennapok nehezebbé válnak: minden lassabban megy, fájdalmasabb, egyre nehezebb felkelni – és néha elaludni is –, az ember megtapasztalja, hogy kopik, öregszik, tapasztaljuk a fokozódó zűrzavart, a generációk közötti szakadékot. Ebben az elveszettségben a hit a segítségünkre siet. Az egyház azt mondja: nézz Máriára, ő a te anyád, ő az, akiben bízhatsz, aki megért, szeretetével oltalmaz, megerősít, új lelkesedést önt beléd. Merjük hát rábízni gondjainkat, bajainkat, meg nem értettségünket, lelki és testi kínjainkat, aggodalmainkat! – hirdette Spányi Antal. Majd a megyés püspök – immár 8. éve – megáldotta a nagy- és dédszülőket, a jubiláló párokat, a kegytárgyakat, s elhangzott: a szentmisét a súlyos beteg Kovács Elenának és János testvérnek ajánlják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában