remek programokkal

2019.03.28. 14:30

A hal nagy ünnepe hetedik alkalommal a Palotavárosi tavaknál

Április 6-án hetedik alkalommal szervezik meg a Halünnepet a Palotavárosi tavaknál. Az eseményről sajtótájékoztatót tartottak a helyszínen.

S. Töttő Rita

Sütés, főzés, füstölés – ez vár a halakra idén is

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

– A rendezvény sikerességét jól mutatja a főzőversenyre és a horgászversenyre jelentkezők évről évre növekvő létszáma – fogalmazott Brájer Éva alpolgármester a Halünnep szerdai sajtótájékoztatóján, akinek megállapítását Urfi Tamás, a Horgász Egyesületek Fejér Megyei Szövetségének ügyvezetője is megerősítette, hozzátéve, hogy a nyílt egyéni horgászversenyre április 3-ig lehet nevezni négy – felnőtt, női, ifi és gyerek – kategó­riában, fenekezős vagy úszós horgászati módszerrel.

Sütés, főzés, füstölés – ez vár a halakra idén is
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap / Archív

A felnőtt kategória létszáma és helyszíne már betelt, de a másik három kategóriában még várnak nevezőket. Pamminger Ede, a Királyi Város ízmestere, a Halünnep főzőversenyének zsűrielnöke idén is halászlével készül, amelyet, mint elmondta, prémium alapanyagokból készít el kollégáival, 1200 adagnyi mennyiségben. Bakurecz Ildikó, a Fehérvári Programszervező Kft. rendezvényszervezője pedig a várható programokról számolt be: a rendezvényt 9.20-kor Cser-Palkovics András polgármester nyitja meg a Székesfehérvár Helyőrségi Zenekar közreműködésével. Több alkalommal is zenél a Dynamite Dudes, 11 órától pedig a Handabanda zenekar gyermekkoncertje lesz. A Dog Plusz Egyesület kutyás bemutatója 12.45-től várható a színpad előtt, majd pedig következnek a délutáni programok: a horgászverseny eredményhirdetése, a Tintaló Társulás Horgászni tilos! című bábjátéka, majd pedig Nagy Feró lép színpadra, akit a Big Time 16.30-as koncertje követ. Az eseményen Fanyűvő játékpark és lovagoltatás, valamint kirakodóvásár és oldtimerbemutató várja az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában