Tanulás és sport, összhangban

2019.08.29. 07:30

A fiatalok számára nyújt komoly lehetőséget a kettős karrier esélye

Komoly érdeklődés mellett, kerekasztal-beszélgetéssel egybekötött sajtótájékoztatót tartottak a Gáz utcai kosárcsarnok VIP-termében, amelynek témája a versenysport és az oktatás összhangja volt.

Horog László

Nagy érdeklődés övezte a modell bemutatását Fotós: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

– Az Alba Regia SC és a Köfém SC összefogásával rövidesen elindul a fehérvári kézilabdás lányok és a kosaras fiúk számára megálmodott sportolói életpályamodell. A program részeként a fehérvári önkormányzattal és iskolarendszerrel együttműködve, az óvodától egészen az egyetemig segítenénk utánpótlás játékosaink tanulmányait, valamint sportolói karrierjét. A tanulás azért fontos, hogy a versenyzői karrier után a sportolók képességeiknek és képzettségüknek megfelelő munkát találjanak a munkaerőpiacon – kezdte bevezetőjében az ötletgazda, Balássi Imre, az Alba Regia SC elnöke.

Az egyeztetéseket követően 11 általános iskola, 4 gimnázium, valamint két felsőoktatási intézmény, a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa és az Óbudai Egyetem Székesfehérvári kara csatlakozott a programhoz. Az eseményen részt vett az Alba két kosarasa és az FKC négy kézilabdázója, akik már profi sportolók, valamint hallgatók a felsőoktatásban.

Nagy érdeklődés övezte a modell bemutatását
Fotós: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

– A város vezetése örömmel fogadta az Alba Fehérvár kezdeményezését, az elnök úr és szakmai csapata sokat munkálkodott a részletek kidolgozásán – közölte Mészáros Attila alpolgármester. – Ezzel a programmal megoldást találhatunk arra a problémára, amivel sok fehérvári fiatal küzd. Az általános és a középiskola közötti váltás bár jár változással, sportolói tekintetben nem jelent különösebb megpróbáltatást. Azonban a felsőoktatási tanulmányok megkezdése előtt a sportoló gyakran kerül válaszút elé, gyakran kell várost, klubot váltania. Erre nyújt komoly lehetőséget az a csomag, amit sikerült összerakni. Immár az óvodától a diploma megszerzéséig biztosítható Fehérváron az a lehetőség, hogy sikeres élsportoló legyen a fiatal, valamint komoly szakmai tudáshoz jusson.

Az eseményen Kulcsár Szilvia, a Székesfehérvári Szakképzési Centrum főigazgatója, Török Szabolcs, a Székesfehérvári tankerületi Központ igazgatója, András Krisztina, a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusának szakfelelőse, valamint Peresztegi Nagy Ákos, az Alba Fehérvár utánpótlás szakosztályvezetője egyaránt elmondta, az együttműködés rendkívüli lehetőségeket rejt a fiatalok számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában