képviselő-testületi ülés

2019.02.05. 07:30

A fejlesztések éve – Megvalósul a cikolai ivóvíz-hálózat kiépítése

Az idei költségvetésben inkább a mindennapokat megkönnyítő új beruházásokon lesz a hangsúly, mint a felújításokon.

Sági Zoltán

Idén inkább építik az utat, mint felújítják Fotó: KZS

A múlt héten került sor az idei esztendő első rendes képviselő-testületi ülésére, amelyen számos kérdést vettek sorra a városatyák. Az új esztendő új feladatait részletesen az előzetes bizottsági üléseken tárgyalták meg a képviselők. Elhangzott: a többletmunkát többnyire a közbeszerzési dokumentumokhoz és a pályázatokhoz kapcsolódó döntési folyamat adja. Elsőként a közterület-felügyelő számolt be az elmúlt év munkájáról. Tájékoztatóját a testület elfogadta és megköszönte elhivatott munkáját. A 2018. évi mezőőri tevékenységről szóló áttekintő beszámolót a helyi Agrárbizottság véleményével megegyezően fogadták el a képviselők. A Kegyeleti közszolgáltatási szerződés tervezetét a bizottságok előzetesen már jóváhagyták, ezért a testület felkérte a polgármestert a vonatkozó szerződés aláírására a kiválasztott szolgáltatóval. A szerződés kiegészült azzal, hogy a temető gépkocsibejáróihoz 3 sorompót fog telepíteni az önkormányzat.

Idén inkább építik az utat, mint felújítják
Fotó: KZS

Miután az önkormányzat és intézményei ez évi költségvetésének I. fordulós tervezetét a bizottságok megismerték, azt javasolták a testületnek: dolgozzák át. Álláspontjuk szerint idén inkább a mindennapokat megkönnyítő fejlesztéseknek kell előtérbe kerülniük. Ehhez kapcsolódóan éven túli lejáratú fejlesztési hitel felvételét hagyta jóvá a képviselő-testület, és felkérte a polgármestert, hogy az útépítés kivitelezőjének kiválasztásához indítson el feltételes közbeszerzési eljárást a kivitelezés meggyorsítása érdekében. A Széchenyi utca 31. szennyvíz- rákötését a képviselő-testület elfogadta. Pusztaszabolcson az idei év két nagy beruházása a „Zöld város” projekt és a cikolai ivóvíz-hálózat kiépítése lesz. A Hagyományok Háza felújításáról szóló előterjesztést a bizottság azzal a kiegészítéssel javasolta elfogadásra, hogy a műszaki tartalom az árambiztosítás kiépítésével bővüljön. A fejlesztés egyébként a „Zöld város” projekt része.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában