Gratulálunk!

2019.04.23. 11:30

A Fehérvár Rugby Club egykori bajnoka nyerte az Exatlon Hungary műsorát

Húsvéthétfőn lezajlott a TV2 nagysikerű műsorának szuperdöntője, mely során Huszti Kata és Esztergályos Patrik mérkőztek meg a győzelemért.

Elekes Gergő

Kata a döntőben három fordulón keresztül nyújtott emberfeletti teljesítményt, ahol a korábban visszahívott hat vetélytársuk által felállított legjobb női és legjobb férfi idejével kellett megküzdeniük a döntő másik főszereplőjével, Esztergályos Patrikkal.

Kata 20,72 százalékkal javította meg Gelencsér Tímea 07:14:33-as bónuszfutamos idejét, míg a tatai vívó 11,84 százalékot hozott Mischinger Péter 05:03:28-as eredményén, így a TV2 sportrealityjét végül Huszti Kata nyerte meg, az övé lett a 20 millió forintos fődíj.

Kata huszonhárom éves korában Szegeden a főiskolán próbálta ki először a rögbit, ennek a sportnak köszönhető került Székesfehérvárra.

– Kezdetben még csak fiúk játszottak, ennek ellenére nagyon tetszett, sokat beszéltek róla, meséltek, és folyamatosan ott motoszkált bennem, hogy nagyon kipróbálnám. Szerencsére a szegedi csapatban gondoltak egyet, és elkezdtek női játékosokat is toborozni. Én kéznél voltam, és ekkor elkezdtem komolyan edzésekre járni. Ez 2008 áprilisában történt, szeptemberben pedig már behívtak a válogatottba. Akkor még működött az Interliga, és a környező országokkal játszottunk mérkőzéseket. Gyolcsos Ferenc is itt figyelt fel rám. A főiskola után Szegedről még hazaköltöztem Ceglédre, onnan pedig következett Székesfehérvár – olvasható egy korábbi interjúnkban, miután bajnok lett a Fehérvár Rugby Clubbal.

A verseny vége után Kata elárulta, hihetetlen érzés számára, hogy egyszerű hétköznapi emberként tudta megnyerni az Exatlon Hungaryt egy ilyen erős mezőnyben. A TV2 kameráinak elárulta azt is, hogy ugyan a versenyt megnyerte, a lánykérés még nem történt meg, de biztos benne, hogy annak is el fog jönni az ideje. A nyereményből a párjával közös lakásukat szeretnék felújítani, majd családot alapítani. Na és persze a rögbit sem szeretné soha abbahagyni!

Egész szerkesztőségünk nevében szívből gratulálunk Katának!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában