nem halt ki a szolidaritás

2019.01.24. 15:45

A bodajki család hálás a sok segítségért

A múlt héten írtunk arról a négygyermekes családról, amelynek leégett a háza. Az olvasói reakciók jelzik: nem veszett ki a szolidaritás a társadalomból.

B. Kiss László

Fotó: a család

Zsargó Zsolték háza még karácsony előtt égett le, a bodajki család otthon nélkül maradt. A feleség nagypapájához költöztek ideiglenesen Jásdra, a négy gyerek azonban továbbra is Bodajkra jár iskolába, illetve – a legkisebb – óvodába. A családról szóló cikkünk lapunk online kiadásában, a feol.hu-n is megjelent, ahol keddig több mint 1100-an lájkolták, a népszerű közösségi portálon pedig hatszáznál is többen osztották meg.

Az egyik kommentből pedig arról értesülhetünk, hogy a 170 lelkes Bakonykútiban 370 ezer forintot adtak össze a család megsegítésére, példát mutatva ezzel emberségből. Egy másik kommentelő pedig arról ad hírt, hogy a 3falu táncműhely is csaknem 200 ezer forint adománnyal támogatta a családot, amely számára az otthon már csak emlék. (Az apától tudjuk, hogy ebben ez együttesben táncol egyik lányuk, a kilencesztendős Salome.) Egy fehérvári olvasónk a cikket olvasva egy szánkót ajánlott fel, egy másik pedig egy mosógépet a feol.hu-ra írt hozzászólásában.

Fotó: a család

Mint azt már hírül adtuk: a szerencsétlenül járt bodajki család megsegítésére a megyei közgyűlés tagjai is pénzt ajánlottak, a kezdeményezéshez a Fejér megyei országgyűlési képviselők is csatlakoztak. De, amint arról Zsargó Zsolt lapuknak beszámolt, sokan mások is segítenek, s a férj, aki hivatásos katona, minden lehetséges támogatást megkap a honvédségtől.

– Rendkívül jó érzés tapasztalni az önzetlenséget, a segítő szándékot, aminek számos jelét tapasztaljuk. Hálásak vagyunk érte mindenkinek – mondott köszönetet ismét Zsargó Zsolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában