76 osztály felelős pedagógusa

2019.04.30. 07:40

A Ballagási Hét nyitányán osztályfőnökeiket köszöntötte Fehérvár

1700 Fehérváron tanuló középiskolás diák ballag el a héten, 76 osztályközösség.

Majer Tamás

A diákok műsorral kedveskedtek osztályfőnökeiknek

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az esemény már évek óta a Kossuth-udvarban ismétlődik. Miért itt? Ilyentájt, májusra fordulva az Órajáték a történelmi alakok helyett a diáksorozat szereplőit vonultatja fel. Figurái a krónikás a tizedik századból, a világi tanító az 1300-as évekből, a világi diák egy 1848-as jelenetből, az 1900-as évek diákja és a professzor a pálcával. A harangjáték ebben az időszakban a Gaudeamus igiturt, valamint egy sárospataki diákdalt játssza

Székesfehérvár közössége nevében Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte az osztályfőnököket. A diákjaikért felvállalt áldozatos munkájukat, felelősségvállalásukat méltatta.

Az 1700 ballagó számosságát ízlelgetve a polgármester kijelentette, bátran nevezheti magát Székesfehérvár diákvárosnak, iskolavárosnak. Rámutatott, hogy nemcsak a megyeszékhelyen élő diákok tanultak, tanulnak itt, de a környék fiataljai is. Közelről és távolabbról egyaránt nagy számban járnak a város középiskoláiba. Mint mondta, reméli, sokan maradnak a városban, vagy ha pár évre el is mennek, visszatérnek majd.

A diákok műsorral kedveskedtek osztályfőnökeiknek
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Magyaródi Anett, a Székesfehérvári Diáktanács elnöke szólt a diákok nevében. Kijelentette, jó Fehérváron diáknak lenni, mert a város figyel igényeikre és kezdeményezéseikre.

– Az utolsó tanév sok feladatot rejt egy osztályfőnök számára, időnként a leopárd sebességét kell felvennie, hogy mindenhová odaérjen

– fogalmazott. – Honnan tudom én ezt? Onnan, hogy önök között most az én osztályfőnököm is ott áll, és bizonyíthatom, hogy sebessége olykor a fényt is túlszárnyalja – mondta, s talán nem is túlzott.

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A diákelnök méltatta azokat a tanárokat, akik inspirálták őket diákéveik alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában