Kőszárhegy

2012.04.11. 10:52

Takarítják, bemutatóhellyé alakítják a kőfejtőt

Megtettük az első lépést abban az Együtt Kőszárhegyért Egyesület által megfogalmazott fejlesztési projektben, melynek célja a Szár-hegy kézi kőfejtőinek bemutatóhellyé alakítása - tudtam meg Borján Péter polgármestertől.

Borjánné Nyul Katalin

Hihetetlen mennyiségű építési törmeléket szedett ki három nap alatt a munkagép az egyik, sokszor csak "kis bányagödör" néven emlegetett felhagyott kézi kőfejtőből a Szár-hegyen. Bizonyos szempontból tájseb ez a terület, hiszen a 3-400 m2 területű "gödör" megszakítja a sziklagyepes lejtő egységét, oly régóta tartozik azonban a hegyhez, hogy soha senki nem emlegette így. Nyilván nem tájsebészeti megfontolásból kezdték hulladékkal feltölteni a természet és a táj védelmét semmibe vevő felelőtlen emberek. Sok munkába telik még igazán széppé tenni e területet. A kőfal most megszabadult a beton- és más építési törmelékektől. A kiszedett anyag válogatás után kerül majd a megfelelő hasznosítási és ártalmatlanítási helyekre - tette hozzá a polgármester.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!