Kosárlabda

2015.01.15. 19:36

Továbbra is gödörben a fehérvári kosarasok

A férfi kosárlabda bajnokság 17. fordulójában újabb vereséget könyvelhetett el a TLI- Alba Fehérvár csapata, ezúttal a PVSK-PANNONPOWER együttese vitte el a pontokat a Gáz utcából.

Káldor András

TLI-Alba Fehérvár – PVSK-PANNONPOWER 79-84 (25-25, 19-21, 20-14, 15-24)

Székesfehérvár, 1500 néző

Vezette: Vígh., Hegedűs, Pozsonyi

Fehérvár: Simon B. 6, Tóth P. 11/3, KROMAH 26/3, Juhos 1, KALVE 16. Csere: Supola 2, Wood 3/3, CSORVÁSI M. 14, Kovács Á. Vezetőedző: Székely Norbert

Pécs: NELSON 12, PAHLMBLAD 12/12, Bíró 10/6, BUDIMIR 15/6, Horti 10. Csere: HALÁSZ 17, Délity, Harazin 8, Sztojanovics Vezetőedző: Csirke Ferenc

Az eredmény alakulása: 3. p.: 9—9. 6. p.: 16—12. 9. p: 22—22. 12. p.: 32—31. 15. p.: 38—37. 18. p.: 42—42. 22. p.: 47—46. 25. p.: 56—53. 28. p.: 60—57. 32. p.: 64—65. 35. p: 69—69. 38. p.: 77—77.

Kipontozódott: Simon B. (40.)

- Benne vannak a keretben, de vajon játszanak-e? – erről beszélgettek a szurkolók a büfé előtt sorban állva. Nem volt okafogyott a kérdés, ugyanis az Alba két erőssége Brandon Wood, valamint Csorvási Milán lényegében a szombati, Egis Körmend elleni találkozó óta nem edzett. Ez nem volt valami jó előjel a rangadó előtt, Woddnak a combhajlító izmával volt gondja, míg a center ellen, pedig a vírusok álltak napokig nyerésre. Mindenesetre árgus szemekkel figyelték az említett drukkerek a parkettet, aztán kifutott a gárda a bemelegítésre, és ott voltak mindketten a pályán.

Felfokozott hangulatban várták mindkét oldalon az összecsapást, a vendégek egy leheletnyivel jobban álltak a tabellán riválisuknál, a kezdő sípszó előtt.

Triplapárbajjal indult, előbb Lasan Kromah, után Veljko Budimir is eredményes volt kintről, aztán csatlakozott hozzájuk Martin Pahlmblad is. Majd azt ezt követő két akciókat szintén hármassal zárta mindkét csapat, Kromah és Pahlmblad növelte ezzel pontjait. Rendkívül kiegyenlített volt a mérkőzés, egészen a 6. percig fej-fej mellett haladtak a csapatok, ekkor azonban Supola Zoltán két büntetője utat talált a gyűrűbe, és Csorvási is szép támadás után elérte első pontjait, és így először volt az előny az Albánál (16-12). Ebből lehetett volna akár tízpontnyi is, de több eladott labda elég volt ahhoz, hogy a pécsiek egyenlítsenek (22-22), és néhány pillanat erejéig a vezetést is átvegyék. A folytatásban sem változott túlságosan sokat a játék képe, váltott vezetéssel egy pillanatra sem tudtak elszakadni egymástól a felek.  A játékrészt végül két ponttal megnyerte a PVSK, és ez éppen elég volt ahhoz, hogy ennek birtokában valamelyest nyugodtabban menjenek pihenőre. A szünetben a 70. születésnapját ünneplő Feketéné Thuróczy Nórát, Székesfehérvár egykori válogatott kosárlabdázóját köszöntötte Cser-Palkovics András polgármester és Halm Rolland a TLI-Alba Fehérvár szakosztály-igazgatója.

A harmadik negyed szinte kísértetéjesen hasonlóan kezdődött, mint az azt megelőző kettő, de a 22. percben sokadszor próbált nyomást gyakorolni ellenfelére a Fehérvár, és hatpontos vezetést kovácsolt, főképp Ernest Kalve, és Kromah pontjai révén.  Utóbbival nehezen bírtak a vendégek, a negyed végén már 22 pontnál járt. A Pécs közben ismét összeszedte magát, és már egyáltalán nem lepődtek meg a drukkerek, amikor Budimir triplájával a 29. percre megint ki tudtak egyenlíteni. Kromah hármasa után, így ha nem is tetemes, de minimális négypontos fehérvári előnnyel várhatták a záró tíz percet. A lehető legjobbkor Wood is megszerezte első pontjait, rögtön hármat, de nyomban erre is volt válasza Budimirnak, és megint csak a Mecsek-aljáról érkezett szurkolók örülhettek néhány pillanat erejéig. (64-67).

Rendkívül kiélezett végjáték következett, három perccel a lefújás előtt úgy álltak a csapatok, mint másfél órával azt megelőzően. 75-75 után Kromah duplája után felcsillant a remény, de Halász Ákos betörésből elért kosarával gyorsan lehűtötte a kedélyeket. Anthony Nelson két sikeres büntetőjével, fél perccel a vége előtt a Pécs vezetett, és teljesen érthetően Székely Norbert időt kért. Ez sem hatott, és Bíró Olivér, valamint Halász büntetői adták meg a kegyelemdöfést, így újabb vereséget könyvelhetett el az Alba.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!