Kosárlabda

2016.07.14. 15:05

Simon Balázs visszavonult

Székesfehérvár - Húsz, az élvonalban töltött esztendő után az íróasztal mögött folytatja pályafutását a TLI-Alba kosarasainak irányítója, Simon Balázs.

Horog László

A kiváló, 36 esztendős játékos a csütörtök délelőtti sajtótájékoztatóra a TLI-Alba Fehérvár csapatkapitányaként érkezett, ám néhány perccel később a tollforgatóknak már sportigazgatóként nyilatkozott. A rendkívül sikeres játékospályafutással rendelkező sportember augusztus 15-én már nem kezdi meg a felkészülést a felnőtt csapattal, sportvezetőként bizonyíthat.

A TLI-Alba együttesét működtető Alba Regia SC elnöke, Balássi Imre jelentette be, hogy a szurkolók által Simiként ismert irányító ezentúl sportigazgatóként dolgozik.

Simon Balázs (j) bajnoki ezüstéremmel búcsúzott a fehérvári közönségtől, klubvezetőként folytatja

- Olyan klubot szeretnénk építeni, amely sikeres a jelenben, építi a jövőjét és őrzi múltját. Nagyon fontos, hogy a klub azon értékeit megtartsuk, akik játékosként és emberként bizonyították elkötelezettségüket és lojalitásukat klubjukkal szemben. Simon Balázs ilyen. Amikor jelezte, hogy befejezi játékospályafutását, több egyeztetés után arra jutottunk, hogy marad klubunk kötelékében, vezetőként folytatja. Szerteágazó feladatokat lát majd el, vele tovább erősödik az a stáb, amely az elmúlt szezonban sikeresen működtette az egyesületet. Olyan klubot szeretnénk építeni, amely hosszú távon sikeres és meghatározó tényezője a hazai kosárlabdának.

A város polgármestere, Cser-Palkovics András hozzátette, Simon búcsúja azt jelenti, a magyar kosárlabda meghatározó szerepet betöltő játékosa döntött úgy, hogy aktív pályafutását befejezi.

- Ilyen intelligenciájú játékmester nem születik minden évben, ezért természetesen nagyon sajnálom, hogy többet nem látom kosarazni. Az ősszel furcsa lesz, hogy nem áll már a pálya szélén, játékra készen. Az utolsó idényében is jól teljesített, sikeres volt a csapattal együtt. Azonban minden sportolónak tudnia kell meghatározni azt a pillanatot, amikor úgy érzi, még képes lenne a megszokott szinten teljesíteni, mégis úgy dönt, hogy az élet más területén próbál szerencsét. Ez a pillanat most érkezett el. Örülök, hogy marad Székesfehérváron és a klubban, hasonló sikereket kívánok neki vezetőként, mint amit elért játékosként. Az Alba a hazai kosárlabda meghatározó közössége. A drukkereink joggal várják el a sikereket. Nem csak csapatot építünk évről évre, hanem sikeres klubot is, ebbe a rendszerbe a klub új igazgatója jól illeszkedik.

Simon Balázs elöljáróban megköszönte korábbi edzői, egyesületi vezetői és játékostársai segítségét, akik nélkül nem lehetne háromszoros bajnok és kétszeres kupagyőztes.

- Sokat gondolkodtam, valamint hosszas tárgyalásokat folytattam Balássi Imrével. Végül arra az elhatározásra jutottam, hogy az aktív sporttól búcsúzom. Remek húsz év áll mögöttem, sok siker, rengeteg tapasztalat a hazai és a nemzetközi színtéren. De tudni kell magunk mögött hagyni a múltat és a csúcson abbahagyni. Azt gondolom, most jött el az a pillanat, amikor leléphetek a kosárlabda színpadáról. A gyengébben sikerült 2014-15-ös idény után sikerült megújulnom, a júniusban zárult szezonban a csapattal együtt jól játszottam. De éreztem, hogy 36 évesen már új kihívásokat kell keresnem. Köszönöm mindenkinek a segítségét, aki a pályafutásomhoz hozzátett. Büszke vagyok az eddigiekre, megdolgoztam a sikerekért. Egy jelentős fejezet lezárult, készen állok az életem új szakaszára. Szeretném átadni azt a tudást, amit a sportolói pályafutásom húsz éve alatt megszereztem.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!