Kosárlabda

2014.12.26. 16:20

Rangos kosárlabda torna ismét

Székesfehérvár - A szervezőknek köszönhetően, 2015. január 29. és február 1. között immár harmadszor láthatják a sportág kedvelői a Szent István Kupa U16-os nemzetközi férfi kosárlabda tornát. A címvédő Real Madrid újra itt lesz.

Matók János

Fehérváron 2015. január 29 február 1. között rendezik, immáron harmadik alkalommal (az 1999 után született korosztály számára) az európai szinten is az egyik legrangosabbnak számító férfi utánpótlás kosárlabda tornát, a Szent István Kupát.

Az idelátogató csapatok ismét Európa elitjét képviselik. A torna rangját mi sem bizonyítja jobban, hogy egyre nagyobb számú, egyre nevesebb és egyre távolabbi országokból jelzik a csapatok részvételi szándékukat mindenféle reklám nélkül.

Ennek köszönhetően a torna színvonala is évről évre növekedhet, és már a kiválasztott 8 csapat között szerepelni is elismerést jelent. A szervezők nagy bánatára a kínai válogatott későn jelezte részvételi szándékát, de a jövő évi eseményre mindenképpen számolni szeretnének a világ egyik legerősebb csapatával is, amely vélhetően további élvonalbeli csapatok érdeklődését is magával fogja vonzani.

A rendezők részéről Tonk Emil további örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy az idei évben újabb mérföldkövet ért el a rendezvény azzal, hogy a Szent István Kupát a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége felvette a hivatalos versenynaptárba, illetve fő támogatóként Székesfehérvár városa is a kupa mellé állt Tisztában vagyunk a megtiszteltetéssel járó felelősséggel - tette hozzá.

A kupa idei részvevői: Bayern München (német), CB Lucentum Alicante (spanyol), Cibona Zagreb (horváth), Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia (magyar, fehérvári), magyar U16 férfi válogatott (HUN), Oaklands College Wolves Basketball Academy (angol), Partizan Beograd (szerb), Real Madrid Baloncesto (spanyol). A mérkőzések ingyenesen láthatók a Vodafone Sportcentrumban. A szervezés sikeréhez számos fehérvári vállalkozó járult hozzá, de várnak még támogatókat, akik bármivel hozzá tudnának járulni a színvonal növeléséhez. Információk a torna hivatalos médiapartnere, a Fejér Megyei Hírlap és
a facebook.com/sportopus oldalakon lesznek láthatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!