Kosárlabda

2015.07.29. 14:48

Munka és rehabilitáció - Supola teszi amit tud, és kíváncsi a szerb válogatottra

Székesfehérvár – A magyar férfi kosárlabda-válogatott Kecskeméten edzőtáborozik Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány vezetésével. Két fehérvárival, Csorvási Milánnal, és Supola Zoltánnal.

Silye Sándor

Supola Zoltánnal a válogatottról, az Alba Fehérvárról és róla magáról beszélgettünk. Zoli azzal kezdte, még jórészt rehabilitációs munkát végez. Mert: sérvműtéten esett át, immár másodszor kellett ilyen jellegű beavatkozást végezni nála élete során.

– Még nem vagyok száz százalékos állapotban, Ivkovics kapitány sem erőltet. Volt, hogy külön edzettem a csapattól, és szakember segítségével speciális funkcionális tevékenységet végeztem Tóth Ádámmal és Somogyi Gergővel együtt – mondta a játékos.

Zolinak aligha lehetett sok ideje kikapcsolni, nyaralni, pihenni a bajnokság óta.

– Nem panaszkodom, inkább azt mondom, túl hosszú volt a szünet. Ugyanis a tervezettnél korábban fejeztük be a csapattal az előző szezont. Hosszú, külföldi nyaralás nem volt, itthon lazítottunk az erre szánt időben.

Ismerve a srácot, alighanem hiányzott már neki a csarnok, a társak, szinte teljesen biztos, hogy már várta a válogatott összetartást.

– Persze, hogy vártam. Megtiszteltetésnek tartom, hogy a címeres mezben pályára léphetek, szeretek a nemzeti csapattal készülni. Az külön jó, hogy Csorvási Milánnal ketten gyakorolunk az Alba csapatából a többiekkel itt, Kecskeméten.

Supola Zoli már várja a közös munkát az Albában, de most még a válogatottban gyakorol
Fotó: Archív

A válogatott összetartás általában nem sétagalopp. Ismerve Ivkovics kapitány stílusát. Supi ismerheti, hiszen tavaly már vele végezte az Európa bajnoki selejtezőkre történő felkészülést.

– Az idei összetartás másabb. A hangulat jó, nem vagyunk széthajtva, hiszen nem várnak ránk tétmérkőzések, mint egy éve. Ez most „csak” egy összetartás, gyakorló meccsekkel. Naponta egy, illetve kétnaponta kétszer másfél órát dolgozunk. A két és fél hét alatt vannak erőt fejlesztő gyakorlatok, de főként a csapatjáték, a taktikai elemek gyakorlásán van a fő hangsúly.

Összesen négy mérkőzés vár a társaságra ez idő alatt, kétszer Portugália, kétszer pedig a világbajnoki ezüstérmes Szerbia nemzeti együttesével csapnak össze...

– Nagy dolog lesz a szerbek ellen játszani, hiszen a világ egyik legjobb csapata az övék. Nem tudom, hogy pályára kerülhetek ellenük vagy sem, bevethető állapotban leszek a hétvégén már, vagy még várnom kell erre. De az biztos, a kispadról nézve is remek 40 percek lesznek ezek a csaták. A szerbek az Európa bajnokság döntőjére készülnek, nekünk az a fontos, hogy ráhangolódjunk a bajnokságra, a válogatottban szokjuk egymást, a játékunkat.

Nem lehetett nem beszélni az Alba Fehérvár csapatáról...

– Van öt magyar játékosunk, de lesz még több is, és jönnek a külföldiek. A legnagyobb erősítés számunkra az, hogy Dzunics Braniszlav vezetőedző visszatért a Gáz utcába! Kíváncsian várom az első közös edzéseinket. A nagy kérdés: a többi csapat miképp erősít majd a nyáron? Azt gondolom, sűrűbb lesz a mezőny a legjobb nyolc között, illetve a legjobb négy környékén, mint tavaly. De a lényeg: magunkat mindenképpen odavárom!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!