Kosárlabda

2015.10.23. 17:55

Megkezdődött az EYBL kosártorna Fehérváron: a házigazda DKKA mindkét pénteki meccsén győzött

Péntektől vasárnapig a Vidámparki csónakázó- és horgásztónál található MKOSZ-teremben rendezi a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia az EYBL Central Europe Region névre hallgató, U16-os, nemzetközi, fiú seregszemlét.

Horog László

A hétvégi tornán a házigazda DKKA mellett a Szeged, a Szolnoki Olaj KK, a Rátgéber KA Pécs, a szerb KK Flash Beograd, a szlovák Povazska Bystrica, a kazah BC Barsy, a finn BC MuKi Helsinki és a kolozsvári C.S. U-Mobitelco tehetségei mérik össze tudásukat az az U16-os EYBL-torna „A” csoportjában.

A küzdelmek délelőtt 10-kor a KK Flash Beograd és Szolnoki Olaj összecsapásával indultak, utóbbiak magabiztosan, 71-47-re győztek. Aztán következtek a rendezők, Peresztegi Nagy Ákos tanítványai nagy csatában, 64-58-ra verték a szlovák Povazska Bystricát. Aztán a finn BC MuKi 88-68-ra legyűrte a kazah BC Barsyt, a Szolnok pedig 76-49-re a Szegedet.

Az ünnepélyes megnyitóra 17.30-kor került sor. Székesfehérvár sportot felügyelő alpolgármestere, Mészáros Attila köszöntötte a résztvevő kilenc együttest, jó versenyzést, valamit nagyszerű időtöltést kívánt a sportolóknak az elkövetkező három nap során a koronázó, királyi városban. A városvezető hozzátette, a település mindig kiemelten kezelte a kosárlabdát, ami nem lesz maként a folytatásban sem.

Aztán következett a házigazda DKKA második összecsapása, a rendezők hátrányból fordítva, remek hajrával 69-56-ra verték a kolozsvári C.S. U-Mobitelco együttesét. A fehérváriak szombaton, 13.30-kor mérkőznek a Rátgéber Akadémia Pécs csapatával, a torna mérkőzéseire mindhárom napon a belépés ingyenes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!