Vereség, majd továbbjutás

2017.12.06. 21:41

A belgák meglepő fiaskója miatt az Alba lesz ott a következő körben

A fehérváriak ugyan 87-82-re kikaptak, de mégis folytathatják szereplésüket a kosárlabda Európa Kupában.

Horog László

A Minszk az Alba fölé nõtt

Az eredetileg tervezettnél korábban, a meccs kezdete előtt bő két órával indult a hotelből az Alba Fehérvár küldöttsége, hogy gond nélkül átjusson a kétmilliós főváros belvárosát átszelő sugárúton, és időben érkezzen a Falcon Club Arénába. A Tsmoki Minszk fogadta a fehérváriakat a FIBA Europe Cup utolsó csoportmeccsén, ami a továbbjutásról volt hivatott dönteni az F-csoportban. Nem telt meg a két és félezres, modern létesítmény, de a hazaiak fiatal drukkerei jó hangulatot varázsoltak. A vendégeknél ott volt a kezdőcsapatban Kasey Hill, az amerikai irányító a kedd esti edzést rosszullét miatt kihagyta, ám a szerda délelőtti tréninget végigcsinálta, a gyakorlás után pedig jelezte a szakmai stábnak, hogy vállalja a mérkőzést. Mescharakou hármasával indult a derbi, Simpson büntetőivel jött közelebb az Alba, aztán Kravish volt eredményes. Nem mentek be a fehérváriak dobásai, igaz, a hazaiak is sokat hibáztak. Három percen át nem esett találat, majd Mescharakou újra betalált, 7-3. Őrizte előnyét a vendéglátó, 12-8-as állásnál a vendégek trénere, Dzunics Branislav kikérte első idejét. Újabb hazai pontok következtek, főként Kravish volt elemében, majd Hill volt eredményes kétszer is, tíz perc után 23-16-ra vezettek a házigazdák. Aztán tíz lett a különbség, majd Salash és Trastinestski hármasa nyomán még több, Dzunic érthetően ismét időt kért, 36-20. Közelebb jött a Fehérvár, de nem tudtak lőtávolon belülre érkezni, így a félidőben 42-31 állt a táblán.

A minszkiek(fehérben) a székesfehérváriak fölé nőttek ugyan, de a magyar csapat így is továbbjutott Fotó: Fiba

A nagyszünet után Keller Ákos révén közelebb jött az Alba, de Czerapowicz ismét a Tsmokinak szerzett újabb pontokat, állandósult a 10 pont körüli differencia. Hiába keresték, nem találták a megfelelő ütemet a látogatók. Lóránt hármasa közelebb hozta a vendégeket, Fenner sikeres büntetői még inkább, 47-42. Lóránt újabb triplája után felváltva jöttek a pontok, szorongatni kezdett az Alba, de Czerapovicz jóvoltából megőrizték szűk előnyüket a hazaiak. Hill kísérletei nem mentek be, ellenben Salash jól célzott. Aztán a tavaly Jászberényben és Körmenden is megforduló Saddler, majd Trastinetski is betalált, Dzunic pedig újabb időt kért, 61-49. Czerapowicz hármasával és Salash büntetőivel ismét nőtt a távolság, Simpson távoli kosara zárta a harmadik negyedet, 68-52. Faragtak a hátrányból Lóránték, ám Czerapowicz távoli kosara, majd Kravish zsákolása nyomán Dzunic kénytelen volt magához inteni az övéit, 72-60.

Fehérvári pontok nyomán a hazai tréner, Krutsikau is odarendelte játékosait (74-68), ami után ismét megugrottak a minszkiek, Simpson és Hill tartotta meccsben a magyarokat. Hiába harcolt az Alba, nagy csatában, 87-82-re alulmaradtak a fehérváriak.

A csoport másik meccsén a Charleroi 87-83-ra kikapott Izraelben, így az Alba jutott tovább a kvartettből.

JEGYZŐKÖNYV

Tsmoki Minszk-Alba Fehérvár

87-82 (23-16, 19-15, 26-21, 19-30)

Minszk, Falcon Club, Vezette: Proc, Kucera, Maciulis

Minszk: Adamovics -, Kurdravcov 4, Czerapowicz 24/9, Mescsaraku 5/3, Kravish 14. Csere: Saddler 17/9, Traszcinecki 9/9, Salash 12/6, Szemanyuk 2, Vabiscsevics Vezetőedző: Alekszander Krutikov

Alba Fehérvár: Hill 18/3, Simpson 21/12, Harris 8/6, Lóránt 15/6, Keller Á. 11/3. Csere: Horton 4, Keller I., Fenner 5/3, Filipovity. Vezetőedző: Dzunics Braniszlav

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában