Hiába kínált szerződést az Alba Fehérvár

2018.06.24. 09:30

Hosszabb távon gondolkodik az irányító, Kovács Ákos

Kovács Ákos tavaly nyáron érkezett Paksról, egyetlen szezont töltött az Alba Fehérvár kék-fehér szerelésében. Az irányító visszatér az atomvárosba. Bár a székesfehérváriak is ajánlottak a rendre csereként, az amerikai Kasey Hill mögött szóhoz jutó kosaras számára újabb szerződést, ám ő a tolnai piros-fehéreket választotta.

Horog László

Kovács Ákos egyetlen szezon erejéig szerepelt a fehérvári együttesben

Fotó: Horog László/ Fejér Megyei Hírlap

– Mivel egy év után távozik, vélhetően megbánta, hogy tavaly az Albát választotta.

– Egyáltalán nem bántam meg, hiszen egy jó csapatnak lehettem a tagja, jó volt a közösség is, jól éreztem magam Fehérváron, összességében pozitív volt ez a szezon.

– Pályafutása során ezüstökkel és bronzokkal telepakolta a padlást. Egy éve többször elmondta, azért érkezett Fehérvárra, hogy valamit nyerjen. Nem jött össze a remélt arany. Csalódott emiatt?

– Érmet nyerni önmagában mindig egy jó dolog, természetesen bíztam abban, hogy fényesebb lesz. Kicsit csalódott vagyok emiatt, hogy nem jött össze. Pedig volt rá esély.

– Miként értékeli a saját teljesítményét és a csapat szezonbeli produkcióját?

– A szezon eléggé hullámzó volt számunkra, hol jobb, hol rosszabb periódusok váltottak egymást, sajnos a rosszból nekünk több jutott, mint a közvetlen riválisainknak, ez vezetett ahhoz, hogy nem tudtuk kiharcolni a döntőbe jutást. nem titkolom, maradt bennem egy kis hiányérzet emiatt, szerintem benne volt a csapatban, hogy legalább az egyik fronton döntőt vívjunk.

Kovács Ákos egyetlen szezon erejéig szerepelt a fehérvári együttesben
Fotó: Horog László/ Fejér Megyei Hírlap

– Mi volt a szezon legjobb és legrosszabb momentuma?

– Én az egész nemzetközi szereplést kiemelném, egyértelműen pozitívumként, hiszen minőségi külföldi csapatokat tudtunk legyőzni, a 16 közé kerülés szép eredmény. Egy litván együttessel szemben búcsúztunk a legjobb 16 között a FIBA Europe Cup sorozaton. A legrosszabb a két elveszített elődöntő volt. Az MK debreceni elődöntőjében a későbbi győztes Szolnoktól szenvedtünk szoros mérkőzésen vereséget, a közelmúltban rendezett bajnoki elődöntőben 3-2-es összesítéssel búcsúztunk a Falcóval szemben. Pedig volt esélyünk a fináléra, az első és harmadik, idegenbeli mérkőzésen vezettünk, tíz ponttal, illetve tizennéggyel, mégsem tudtuk megőrizni az előnyünket.

– A Fehérvár is ajánlott új szerződést, mégis visszatér Paksra. Mi döntött mellettük?

– Hosszabb távon gondolkodva ez volt számomra a legjobb döntés. Jól éreztem itt magam, az Albánál mindenki barátságos volt velem. A szurkolóknak köszönöm az egész éves biztatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!