Kosárlabda

2016.03.09. 20:28

Diadal, hatalmas csatában - Hosszabbítás után, 5 ponttal verte a listavezetőt az Alba Fehérvár

Székesfehérvár - A listavezető Paksot fogadta az Alba a Gáz utcában. A rangadót a hosszabbítás után nyerte a Fehérvár.

Horog László

A negyediknél tett látogatást az első. A paksiak az utóbbi fordulókban nem hibáztak, utoljára hat körrel ezelőtt, a bajnok Szolnoktól kaptak ki az Alföldön, azóta nem érezték a vereség ízét. A fehérváriak is az Olajtól kaptak ki legutóbb, múlt szombaton, 68-64-re. A házigazdák 15-7-es, a látogatók pedig méginkább imponáló, 18-4-es mérleggel várták a derbit, amelyet Anthony Myles duplája vezetett fel, Ryan Pearson pedig tovább hizlalta az előnyt. Tristan Spurlock és Lóránt Péter is beköszönt, a túloldalon mindössze Tóth Ádám, Spurlock triplája nyomán pedig már 15-3 állt az eredményjelzőn, időt is kért a vendégek trénere, Schmidt Béla. Ez sem segített, Lóránt ziccerével tovább nőtt a különbség, a paksiak gyakran cseréltek, de az ideális szerkezetet nem sikerült meglelniük. Aztán sikerült közelebb jönniük, Aleksandr Fomin nagyot zsákolt (21-10), Branislav Dzunic pedig időt kért. Kenny Chery és Kovács Ákos hármast dobott, őrizte tízpontos előnyét a Fehérvár, a derbi első negyedét 27-17-es eredménnyel zárták a felek.

Kovács és Ryan Watkins révén közelebb lopózott a Paks, a hazaiak több dobást rontottak, aztán Jerrel Wright zsákolt, 29-23. Luka Markovic helyett Supola Zoltán kapott bizalmat, Lórántot pedig Csorvási Milán váltotta. Troy Barnies pontjait követően háromra olvadt a különbség, Dzunic rögtön magához rendelte tanítványait. A félidő vége előtt egyenlítettek az atomvárosiak Eilingsfeld János palánk alatti kosarával, sőt, Tóth Ádám duplájával a vezetést is átvették, megjött a hangja a tolnai szurkolóknak. Chery jóvoltából ismét a vendéglátóknál volt az előny, Csorvási leült, Lóránt visszatért centerben, Kenny Chery pedig folytatta a pontgyártást, egymás mellett haladtak az együttesek. Donald Robinson hármasa, Tóth Ádám és Christopher Dunn kétpontosa is a gyűrűbe hullt, a félidőben 44-47-et mutatott a tábla.

Barnies, Eilingsfeld és Watkins jóvoltából a Paks pillanatok alatt ellépett 12 egységgel (44-56), Dzunic azonnal időt kért. Pearson közeli pontjaival csökkent a hátrány, Spurlock távoli dobásával pedig látótávolságon belülre érkezett a TLI-Alba, 53-58.

Barnies nem rontott, igaz, Spurlock sem, a hazaiak szellős védekezését Tóth Ádám és Dunn vezérletével rendre kihasználta az egyre magabiztosabb, jól célzó Atom, 63-72.

A záró negyedet Robinson hármasa indította, erre Wright felelt, Myles triplájával és duplájával tovább faragott a hátrányból a Fehérvár, 73-78.

Myles zsákolni akart, elhibázta, 76-80-nál Schmidt kért időt. Ryan Pearson révén egy pontra zárkózott a Fehérvár (83-84), Kovács hármast dobott, Dzunic időt kért, majd 85-91-es állásnál ismét. Fél perccel a vége előtt átvette a vezetést az Alba, Kovács azonban triplát dobott, Myles pedig két büntetőt, 94-94, következett a hosszabbítás.

Lóránt négy ponttal kezdett, ami meghatározta a ráadást, végül hatalmas csatában, 108-103-ra nyert a Fehérvár.

TLI-Alba Fehérvár-Atomerőmű SE

108-103 (27-17,17-30,19-25,21-22,14-9)

Székesfehérvár, Alba Regia Sportcsarnok, 1500 néző

Vezette: Pálla, Győrffy, Minár

Alba: Chery 16/6, Myles 21/3, Spurlock 25/12, Pearson 14, Lóránt 18. Csere: Markovic -, Wright 12, Simon 2, Supola -, Csorvási -. Vezetőedző: Dzunic Branislav

ASE: Dunn 15, Robinson 12/6, Barnies 13/3, Eilingsfeld 12/3, Tóth 17. Csere: Medve 4, Fomin 4, Kovács 17/12, Watkins 9, Will -. Vezetőedző: Schmidt Béla

Kipontozódott : Ryan Pearson (45.) illetve Barnies (37), Watkins (45.)




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!