Kosárlabda

2015.05.28. 13:29

Dávid Kornél lemond a fehérvári kosárlabda klub elnöki posztjáról (frissítve)

Székesfehérvár – Kedden este két órán át egyeztetett Székesfehérvár polgármesterével, majd csütörtökön reggel benyújtotta lemondását az Alba Regia SC elnöke, Dávid Kornél. Döntését aznap este közölte a klub elnökségének tagjaival is.

Horog László

Két és fél év után távozik a TLI-Alba Fehérvár kosárlabdacsapát is működtető Alba Regia Sportclub éléről Dávid Kornél. A korábbi, kiváló kosaras, a világ legerősebb ligájában, az NBA-ben több klubban is megforduló center két és fél éve vette át az SC irányítását, a szürke, vidéki kiscsapatból meghatározó sikerklubot építő, ám 2013. januárjában nyugdíjba vonuló Nagy Gábortól. Az első időszak diadalmenetet jelentett, ugyanis a kosarasok magabiztosan nyerték a Magyar Kupát és a bajnokságot, ám az utóbbi két szezonban lejtmenet következett.

Dávid Kornél 2013. januárjában lett az Alba Regia SC elnöke, azóta voltak sikerek és kudarcok is

Az elnökségi ülés végeztével utolsóként lép ki a Gáz utcai csarnok második emeleti VIP-terméből. Néhány szót vált az egykori játékostárssal, Matus Gáborral, majd irodájába invitál. Higgadtan formálja a szavakat.

– Kedden este volt egy közel két órán át tartó egyeztetés a polgármester úrral, a megbeszélésen jelen volt két alpolgármester úr is, hosszasan beszélgettünk. Sok témát érintettünk, vártam, hogy konkrétan említik, miként tervezik a folytatást a fehérvári, férfi kosárlabdát illetően. Sok pletyka jutott el hozzám is az utóbbi időben, a településen mindenki beszélt mindent. Szerettem volna tisztán látni. Úgy álltam fel az asztaltól, hogy nem rendelkeztem több információval, mint előzőleg. Jó hangulatú beszélgetés volt, de általánosságok hangzottak el, nem derült ki, hogy a klub legnagyobb támogatója, a város vezetői hogyan látják az egyesület jövőjét. Mi a tervük velem, illetve milyen módon óhajtják átalakítani a klub szerkezetét, mert az nyilvánvaló, hogy változásoknak kell következnie. Ugyanis eddig nem volt egyértelmű, ki kinek a főnöke, ki miért felel, kinek mi a jogköre. Én korábban már vázoltam az elképzelésemet, amiben jeleztem, miként képzelem el a folytatást. Mivel nem éreztem a feltétlen bizalmat, valamint nem derült ki számomra egyértelműen, hogy milyen formában számítanak rám, úgy döntöttem, felállok az elnöki székből. Ezt csütörtökön reggel levélben jeleztem is a polgármester úrnak, este pedig a vezetőségünk tagjainak – mondja Dávid Kornél.

Az esti megbeszélésen az elnökségi tagok tudomásul vették Dávid távozását. Nem volt rendkívüli az ülés, adott időközönként amúgy is összehívják az elnökséget. Döntés született, július 6-án tartják a tisztújító közgyűlést. Amúgy Dávid Kornél és az elnökség mandátuma októberben járt volna le. Csütörtökön az elnökség jelen levő tagjai is egyhangúlag lemondtak, nyáron elnökséget is választanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!