Kosárlabda

2014.05.29. 08:12

Bemutatták az Alba Fehérvár kosarasainak az új vezetőedzőjét, Marcel Tentert

Sajtótájékoztatón jelentette be Dávid Kornél, az Alba Regia SC elnöke, és Halm Roland, az Alba Fehérvár szakosztály-igazgatója, hogy a kosárlabda csapat új vezetőedzője a román szövetségi kapitány, Marcel Tenter, aki 1+1 éves szerződést írt alá.

Matók János


Marcel Tenter lesz az Alba Fehérvár új vezetőedzője (Fotó: totalbaschet.ro)

A fehérvári vezetők, Dávid Kornél és Halm Rolland a csütörtöki sajtótájékoztatón mutatták be az Alba Fehérvár új vezetőedzőjét, a román férfi kosárlabda-válogatott szövetségi kapitányát, a 45. születésnapját hamarosan betöltő Marcel Tentert. A kolozsvári születésű szakember a többi között Magyarországon – Kaposváron és Hódmezővásárhelyen –, Izraelben, és Németországban volt profi játékos, végül pályafutását nevelőklubjában, Kolozsváron fejezte be. majd edzőként román bajnoki címmel, és kupagyőzelemmel is dicsekedhet. Munkáját dícséri, hogy 2013-ban kinevezték szövetségi kapitánynak.

– Az új vezetőedzővel kapcsolatban az volt az elképzelésünk, hogy ugyanaz a cél, szemlélet és motiváció jellemezze, mint ami korábban Dzunics Braniszlavot és Carlos Fradét. Marcel Tenter már tavaly is képben volt, ám akkor még élő szerződéssel rendelkezett akkori klubjánál. Most nem akartuk húzni az időt, s bár ezúttal is több ajánlatunk volt a poszt betöltésére, de Marcelben láttuk a megoldást. A cél az első négy hely valamelyikének a megszerzése – mondta Dávid Kornél a tájékoztatón.

– Amikor kiszálltunk a a bajnokságból, eldöntöttük a váltást. Olyan szakvezetőt akartunk, aki ismeri a magyar közeget, a csúcsra vezető út recepjét , s ez Tenter. Csapataival a román mellett nemzetközi tapasztalatai is vannak. Egy plusz egy éves szerződést kötöttünk a négy nyelven, magyarul is beszélő szakemberrel, akivel közösen bízunk a sikerben – méltatta a vezetőedzőt Halm Rolland.

– Nagy örömmel tölt el, hogy olyan szakemberekkel dolgozhatok együtt az Alba Fehérvárnál, mint Kornél és Rolland – kezdte beköszöntőjét Marcel Tenter. – Azt az eredményes munkát szeretném itt is folytatni, mint amit Romániában, s nagyon sok örömöt szerezni a szurkolóknak. Természetesen ismerem a klub hazai és európai hírét, s annak megfelelő eredményességgel szeretnénk szerepelni a különböző porondokon. A magas szintű védekezésből kiinduló játék híve vagyok, akit mindig csak a győzelem vezérel, ez a stílusom.

Az Alba új vezetőedzője most három napig edzést vezényel a csapat azon tagjainak, akik itthon vannak, és az U23-as játékosoknak. Kérésére a két új játékos, a Szegedről érkező Csorvási Milán és a zalaegerszegi Kovács Ádám is megérkezett Fehérvárra – a tájékoztatón is megjelentek –, hogy Tenter őket is lássa munka közben. Már csak azért is, hogy lássa, milyen posztokon kell erősíteni majd az Albát. Maga az érdemi felkészülés augusztus közepén kezdődik, de a játékosok addig is gyakorolnak majd a pályaedző Góbi Ricsi irányításával. A teljes szakmai stábot hamarosan kijelölik. Kérdésre Tenter elmondta, hogy a légiósokat illetően lennének jelöltjei, de mindent az anyagi lehetőségek határoznak meg, s ebben természetesen a klub vezetői mondják majd ki a végső döntést.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!