Kosárlabda

2015.01.22. 19:36

Az Alba kosarasa, Tóth Péter végig élvezte a játékot

Székesfehérvár – Bravúr volt a javából a TLI-Alba Fehérvár soproni győzelme az éllovas elleni meccsen, ráadásul megtört a 11 éves átok. A sikerből Tóth Péter alaposan kivette a részét.

Matók János

A TLI-Alba Fehérvár szurkolói – pozitív értelemben – felkapták a fejüket, amikor megtudták, hogy csapatuk a 11 éves átkot megtörve, s némileg az eddigi gyengébb szereplést is feledtetve, az éllovas Sopron otthonában győzött. De azon talán még jobban meglepődtek, amikor kiderült: a sikerből Tóth Péter 22/18 ponttal vette ki a részét.

Tóth Péternél Sopronban jó helyen volt a labda. Fotó: Molnár Artúr

– Emlékeim szerint 22 pontot már szereztem egy meccsen, de arra még junior koromban sem volt példa, hogy hat triplát dobjak – mondta boldogan a fehérváriak játékosa. – Köszönhetően a társaimnak, akik remek labdákkal láttak el. És itt szeretném azonnal leszögezni, hogy a győzelem a csapat érdeme.

– Volt valamilyen előjele az áhított sikernek?

– Tudott, hogy a kudarcok miatt a vezetők elbeszélgettek velünk, de ennek ellenére nem voltunk feszültek. Sőt, nem tudom miért, de én kimondottan jó érzéssel léptem pályára, s végig jól éreztem magamat a mérkőzésen. Azt persze mindannyian tudtuk, ha begörcsölünk, akkor nincs esélyünk a győzelemre. A beszélgetések végül is plusz erőt adtak, elszántan kezdtünk, mindenáron győzni akartunk a mumus ellen.

– Akarták, de érezték is belül, hogy sikerül?

– Azt, hogy meglesz, arról meccs közben a kispadon, de a szünetben sem beszéltünk. Hiszen az éllovas ellen játszottunk idegenben, s arra volt már példa, hogy a Sopron tekintélyes hátrányból is fordított. Persze, menet közben azért jó érzés volt látni azt, hogy a hazaiak egyszerűen nem találták a hatékony védekezésünk ellenszerét. Az emberfogás és a zóna is működött, sokat kommunikáltunk, besegítettünk, váltottuk egymást. Azt viszont ne kérdezze, hogy a korábbi meccseken ez miért nem sikerült, mert magam sem tudom.

– Azt viszont talán igen, miért sült el így pont most a keze, a hat triplájánál?

– Ahogy már említettem, az első pillanattól kezdve élveztem a játékot, s emlékeim szerint az első három triplám simán bejött. Akkor elhatároztam, ha bement, akkor folytatom tovább. Számomra ez különleges élményt jelentett, főleg a tizenegy éves átok megtörése miatt is.

– Szombat, Kaposvár?

– Sopron után még nehezebb lesz, de a szerdai védekezéssel, szoros végjátékban nyerhetünk. És ha azon múlik, az utolsó másodpercben rádobom a triplát, miért is ne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!