Kosárlabda

2016.04.09. 17:52

Magabiztos albások - A fehérvári kosarasok remek játékkal nyertek Vasban

Körmend – A szerdai, paksiak elleni, hazai győzelem után idegenben is magabiztosan nyert a TLI-Alba Fehérvár, a nyugati határszélen győzött 92-74-re.

Horog László

A kezdés előtt negyedórával még bőven volt üres szék a körmendi csarnokban, aztán a megteltek a lelátók, az első pontokat Pearson dobta, majd a saját palánkjánál szerzett lepattanót. Lóránt két duplájával tovább nőtt a fehérvári előny (0-6), a hazaiak Duinker révén jöttek közelebb, Pearson azonban folytatta a termelést. Channels és Dickerson pontjaival átvette a vezetést a házigazda (14-12), centerben Wright érkezett a parkettre, a hirtelenjében kétszer hibázó Lóránt helyett. Mindkét oldalon sok volt a hiba, bár a TLI-Alba vezetett (16-18), Dzunic Branislav kért időt. Az első negyedet négypontos előnnyel zárták a vendégek, a másodikat Lóránt pontjaival indították (16-22), a hazai szakvezető, Teo Cizmic időt is kért. Simon és Wright révén tízpontosra duzzadt a vendégek előnye, (18-30), aztán zsinórban hét pontot szereztek a hazaiak, Dzunic időkérésben látta a megoldást. Imét ellépett az Alba (25-34), Cizmic rendelte magához játékosait. Őrizte a tízpontos különbség a Fehérvár, sőt, növelte is, Myles remek játékával és távoli pontjaival, félidőben 32-47 állt az eredményjelzőn.

Fordulás után tovább nőtt a fehérvári előny, a hazaiak reklamáltak, a vendégek pedig kosarakat dobtak, közelről és távolról egyaránt, korlátlan urak voltak a levegőben, 41-59. Játékosai elbizonytalanodását látva Cizmic időt kért, de ez sem segített, továbbra is az albások domináltak. Markovic oldalról elengedett triplája is ült (41-66), magabiztos volt a TLI-Alba. A záró negyed elején közelebb jöttek a vasiak (54-69), de Pearson távoli kosara nyugtatólag hatott, rövidesen ismét húszra hízott a különbség, Cizmic időt is kért. Harcoltak a hazaiak, de ezúttal az történt a parketten, amit rendkívül egységes fehérváriak akartak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!