Kosárlabda

2016.03.12. 19:12

Vasban hagyták a pontokat

Szombathely – A szerdán a Paksot hosszabbításban verő TLI-Alba szombaton a vasi megyeszékhelyre látogatott és kikapott 73-71-re.

Horog László

A kezdés előtt húsz perccel, túl sok jel nem utalt arra, hogy rövidesen komoly sportesemény következik, csak lézengtek a látogatók az Aréna Savaria lelátóján. A hazaiak irányítója, a hátát fájlaló Jermaine Thomas vállalta a játékot, ami optimizmussal töltötte el a hazai híveket. Az első pontokat a hazai center, Ryan Wright dobta, erre Suprlock azonnal felelt. Burgess megint a házigazdákat juttatta előnyhöz, Lóránt zsákolással egalizált, majd triplát dobott, 4-7. A fehérváriak vezettek, de erre mindig reagáltak a hazaiak, aztán Pearson pontjaival megnyugtató előnyre tettek szert a látogatók, 12-18, ám Relphorde pontjaival egy pontra jöttek a hazaiak, az első negyed ezzel zárult, 17-18. Bognár hármasával vezetett a házigazda, aztán visszavette az előnyt az Alba, Tóth fontos pontjaival, 24-28. Aztán Tóthot Simon váltotta irányítóban, Burgess távolról beköszönt (30-28), Dzunic Branislav azonnal időt kért. Myles hármasa célba ért, a folytatásban Pearson ügyeskedett, tartotta szűk előnyét a Fehérvár (36-39), Kálmán László, a hazai tréner időt kért. Váradi révén közelebb jön a Falco, a félidőben 42-44 állt az eredményjelzőn.

Fordulás után Wright szerezte az első pontokat, majd vezérletével növelte előnyét a vendég (44-52), Kálmán rögtön magához rendelte tanítványait. Belphorde jóvoltából csökkent a differencia, de négy pontnál közelebb nem tudott jönni a Szombathely. Myles triplája nem ment be, Burgessé igen, átvette a vezetést a Falco (53-52), Dzunic időt kért. Pearson betalált közelről, Burgess távolról, aztán Thomas volt elemében, a harmadik negyed végét a vasiak remeklése zárta, Wright a dudaszó pillanatában volt eredményes, 63-56. Lóránt és Supola hármasa célt tévesztett, Myles távolról és Pearson pedig közelről nem hibázott, 65-61. A fehérvári Wright volt eredményes, azonban Bognár távoli kosarával megint távolodtak a vendéglátók, Myles triplájával tapadt az Alba, 70-68. Váradi hármasa nyomán eldőlni látszott a meccs, Chery válaszolt (73-71), 15 másodperccel a vége előtt Dzunic időt kért. Támadott a Fehérvár, Myles rontott, hatalmas csatában, 73-71-re nyerte a Falco.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!