Kosárlabda

2012.02.11. 19:09

Megint nem sokon múlt

A házigazdák kezdtek jobban, ötöst érdemeltek másfél perc után, de két triplával tartotta a lépést az Alba. Az 5. percben először vezetett a vendég (7-8), majd megint az otthon játszóknál volt az előny. Újra öttel.

Silye Sándor

Kecskemét-Albacomp Fehérvár
80-75 (19-17, 29-21, 10-16, 22-21)
  

Kecskemét, 900 néző, vezette: Pálla, Gőrffy, Farkas.

Kecskemét: WITTMANN 20/6, Kelley 4,  DJERASZIMOVICS 25/9, Dénes 8/6, Bencze 7, csere: Vukadinov 10/6, Hegedüs 1, Papp 5/3, vezetőedző: Sztojan Ivkovics, edző: Fornai Gábor.

Albacomp: Simon 15/6, El-Amin 11/3, HOLLIS 19/9, KELLER  Á. 12, Chism 7, csere: Hendlein, Juhos, Supola 3/3, Bód 6/6, vezetőedző: Braniszlav Dzunics, edző: Matus Gábor.

A Kecskemét járt rendre előrébb, az ő előnyükkel  is zárult a játékrész. Az utolsó másodpercben Ivkovics  mester nem bírt magával egy általa jogosnak vélt ítélet híján, berohant  a pályára, technikait kapott. A folytatás két Simon szabaddobással kezdődött, majd jöhetett az üldözősdi.

A hírös alakulat járt előrébb, aztán hol itt, hol ott volt az előny. Nem engedték egymást a pályán lévők duplára dupla, triplára tripla volt a válasz. Ott Witmann és Djeraszimovics, itt Simon, Keller és El-Amin járt elől a pontok szerzésében. A játékrész hajráját nem öt, hanem hatpontos vezetéssel nyitotta a Kecskemét, megtorpantak a fehérváriak, akiknél Chism kénytelen volt a kispadot koptatni, gyorsan ráfújtak három személyi hibát.

Djeraszimovicsnak nagyon szórt, így övéi már tízzel vezettek, pedig még 1 perc hátravolt a szakaszból. Volt is öröm a csarnokban a nagy szünet alatt, jelentős előnnyel fordulhatott a házigazda csapat. A második 10 percben látottaknál sokkal több kellett  az Albacomp Fehérvár játékosaitól a második 20 percben.

A térfélcsere után nem változott a kép, az Alba pontatlan volt, a Kecskemét meg csúszott, mászott minden labdáért. Még jó, hogy Hollis triplája hitet adott. Nem sokáig. Nagy volt a harc a parketten, tény, az albacomposok is odatették magukat, de az is igaz, az otthon játszók kosárlabdáztak jobban. És szedték sorra a támadó lepattanókat, márpedig ez nagy luxus a Fehérvár részéről. És a gödör csak mélyült, már 13 volt oda, és ez az Albacomp részére volt balszerencsés  

A küzdelemre nem lehetett panasz egyik oldalon sem, ám továbbra is a Kecskemét volt a jobb, az albások játékából hiányzott az elképzelés, Hollis jeleskedett csak ekkor.  A Fehérvárról  érkezett nézőket viszont csak dicsérni lehetett. A harmadik játékrész hajrája végre az éledező  látogatóké volt, csak négypontos hátrányt kellett ledolgozniuk a záró 10 percben.

Egyre feljött az Albacomp Fehérvár  többször is, de mindig volt válasz, na, a  33. percben végre vezetett a csapat, de jött Vukadinov tripla, lehetett kezdeni mindent elölről. Beesett a kecskeméti tripla, itt kimaradt az albás dupla, 55 másodperc volt a végéig, egy labdányi előny az alföldieknél,  néhány másodperc, tripla kell az egyenlítéshez, ismét nem ment be, újabb szoros vereség volt hát. Kár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!