Kosárlabda

2011.11.26. 19:03

Minden jó, mert jó a vége

Székesfehérvár - Bár megtorpantak a fehérváriak, de biztosan győzték le a Kaposvár csapatát.

Silye Sándor

Albacomp Fehérvár-Kaposvár 84-71 (26-10, 22-22, 16-17, 20-22)
Székesfehérvár, 2022 néző, vezette: Győrffy, Török, Surányi.
Albacomp: Simon 10, El-Amin 14, Hollis 12/3, KELLER 16, CHISM 22, csere: Hendlein 4, Supola 2, Bódi 4, vezetőedző: Braniszlav Dzunics, edző: Matus Gábor.
Kaposvár: Wilson 8/6, RAIVIO 19/3, Szőke 6/3, Lekli 8, FEY 18, csere: Koma 2, Kiss K., Kovács 6, Biró 4, Kutasi , vezetőedző: Fekete Ádám.

A labda feldobása előtt adták át a csapatnak az idei megyei Prima Primissima közönségdíját.

Három hazai tripla kísérlettel kezdődött a mérkőzés, ám pont nem volt sem itt, sem ott. Chism duplája után Hollis hintett triplát, ez már ötös! Rövidesen már 8 volt nekik, jól védekezett az Alba, volt, hogy a vendégek a 24 másodperces támadó idő alatt dobni sem tudtak. A 7. percben láttuk az első alley-oupot Simon és Chism előadásában. Tizenhatra hízott az Alba vezetésének nagysága, ennyi maradt az első szünetig.

A folytatásban fejre állt a világ, ez a szakasz 8 vendégponttal kezdődött, két és fél perc után Keller törte meg a "csendet", mindjárt utána Bódi is "hozzá szólt" a meccshez. Fey nekiállt "gyűjtögetni", míg 6 perc játék után még mindig négynél jártak a vendéglátók. Akik nem találták meg a jó ritmust, pontatlanul dobtak, így aztán 4 pontra megközelítette őket a Kaposvár. Nem sokkal később összekapta magát a vendéglátó, és újra 10 fölé kúszott a különbség, de tény, nem ezek voltak a fehérváriak legjobb percei. Nem tudtak rohanni, a somogyiak meg betaláltak. De minden jó, ha jó a vége, a 10 perc befejeztével megint 16 volt az Albacomp Fehérvárnak.

Térfélcsere után az első találat a vendégé volt, a 2. percben Keller pöttyentett egy büntetőt. A 23. percben megvolt Chism dupla, duplája, ekkor 13 pont mellett 10 lepattanónál járt, a csapat meg egy híján húsznál járt. S ok volt a technikai hiba mindkét oldalon, sűrűn szólt a síp lépéshiba miatt. Tíz pont fölött tartotta vendégét az Alba, de a játék közel sem volt olyan gördülékeny, mint az első negyedben. A harmadik 10 percet a látogató nyerte egy ponttal, de persze még így is jelentős, 15 pontnyi előnnyel kezdhette az Albacomp Fehérvár a zárórát. Mindenki abban bízott, hogy végre az itthon játszók remek – az első negyedben is megcsodált – játékát láthatják. Wilson triplája volt az első kosár, nem hiányzott, Chism duplája plusz egy büntetője volt a folytatás, na, ez már örömtelibb volt. Megtorpantak Simonék, újra a tízhez közelített az ellen, miközben többen is az egyéni játékot erőltették. Már csak 7 pont volt az öröm nagysága, Raivio is megmutatta miért ő a legeredményesebb kaposvári, már csak öttel vezetett az Albacomp Fehérvár. Ezekben a pillanatokban a közönség volt a legjobb fehérvári... De a csapat is összeszedte magát, gyorsan berámolt még 8 pontot és végül biztosan nyert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!