Kortárs-e vagy? Filmesítsd meg!

A székesfehérvári Terembura Kulturális és Múzeumkommunikációs Egyesület és a Városi Képtár - Deák Gyűjtemény pályázatot hirdet fiataloknak arról, mit is nevezünk ma kortársnak, mit jelenthet számunkra ez a fogalom a művészetben. A pályamunkákat május 10-ig várják.

Bokros Judit

Kortársunk lehet-e az, aki már nem él, és kortársunk-e az, aki még alkot, de mintha egyetlen érvényes gondolata sem lenne a minket most körülvevő világról? Kortársa volt-e az a többi művésznek, aki jócskán megelőzte a korát, és kortársunk-e az, aki csak ismétli a régi nagyokat? - teszi föl a kérdést felhívásában az egyesület, amely arra is választ vár, hogy a jelentkezők szerint mi számít ma, a kétezres évek második évtizedében művészetnek?

Érdemes tehát elgondolkodni a kortárs művészet fogalmáról és megfilmesíteni azt, erre a kissé furcsa, figyelemfelhívó kérdésre reagálva: kortárs-e vagy?

A pályázat beadásának határideje: 2012. május 10. csütörtök 18 óra.

A pályázat beadásának módja: személyesen vagy postai úton kérik eljuttatni a Városi Képtár – Deák Gyűjtemény, 8000 Székesfehérvár, Oskola u. 10. címre, emellett a filmet YouTube-ra feltöltött formában is szeretnék megkapni, a linket e-mailben elküldve a [email protected] címre.

Csak azokat a pályázatokat bírálják el, amelyek mind a két formában beérkeznek, valamint fel van rajtuk tüntetve a szerző neve és elérhetősége.

Formátum: .mp4, .avi

Hordozó: cd, dvd

Felbontás: 720x576p–720x1080p

Képarány: 4:3, 16:9

Hossz: min. 5 - max. 10 perc

Feltételek: a pályázati anyag nem tartalmazhat már bemutatott, vagy mások által készített képi és hangelemeket.

Műfaji kategóriák: rövidfilm, animációs film, zenés videoklip, különböző felvételi technikákkal készült felvételek (pl. mobiltelefonnal készített film)

Nevezési kategóriák: 12-14 év 15-18 év 19-25 év.

A szakmai zsűrizés és a díjazás nevezési kategóriánként történik, a zsűri tagjai: Rutkai Bori vizuális tervező, énekesnő, Vadócz Péter mobilfilmes, Simonyi Balázs filmrendező, fotográfus, Izinger Katalin művészettörténész

Különdíjban részesül a legjobb aláfestő zenét, hanghatást tartalmazó film, valamint közönségdíjban részesül az az alkotás, amely a Facebook oldalon a legtöbb like-ot kapja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!