F. M. Kormányhivatal

2014.10.23. 14:48

Válassz Okosan! - Pályaválasztási Kiállítás 2014.

A Munkaügyi Központ egyik kötelező, kiemelt feladata és társadalmi szerepvállalása a pályát választó és pályakezdő fiatalok megszólítása, gyakorlatorientált tanácsokkal, iránymutatásokkal történő ellátása, melyet hosszú évek óta a leghatékonyabban a Pályaválasztási Kiállítás keretében lát el.

A Fejér Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja az elmúlt évek hagyományaihoz híven a 2014. évben is megrendezi a Pályaválasztási Kiállítás rendezvénysorozatát Válassz Okosan! címmel az alábbi időpontokban és helyszíneken:

(Székesfehérvár, Seregélyesi út 123.)

2014. november 14.  900-1800 (péntek),

2014. november 15.  900-1400 (szombat)

A kiállítás megnyitójára 2014. november 14. napján 9 órai kezdettel kerül sor,

(Dunaújváros Eszperantó út 4.)

2014. november 18. 900-1700 (kedd)

A kiállítás megnyitójára 9 órakor kerül sor,

A pályaválasztási kiállítás programja, célja:

A hagyományokhoz híven az idei évben is szakmabemutatóval és információs börzével egybekötött kiállítás-sorozatot kerül megszervezésre, annak érdekében, hogy a pálya-, a szakmaválasztás és a munkavállalás előtt álló, továbbá pályamódosító fiatalok és felnőttek a munkaerő-piaci igények és lehetőségek jobb megismerésével megalapozottabb pályadöntéseket hozzanak. Az érdeklődők a kiállításokon átfogó ismereteket szerezhetnek: az egyes szakmákról; a térségben működő szakközép- és szakiskolákról; a felsőfokú oktatási intézményekről; az iskolai rendszerű és iskolarendszeren kívüli továbbtanulási lehetőségekről; a hazai és az uniós képzési és általános munkavállalási lehetőségekről; a Munkaügyi Központ humán szolgáltatásairól, támogatási és ellátási lehetőségeiről; központi felnőttképzési programokról; a gyakorlati szakképzés lehetőségeiről, feltételeiről a képző intézmények, kamarák és a gyakorlati képzést biztosító munkáltatók bevonásával.

A cél mindkét helyszínem a szakmák interaktív módon történő bemutatása, megismertetése, illetve a gyakorlatban történő kipróbálás lehetőségének megteremtése, biztosítása.

A rendezvény célcsoportja: Pálya- és szakmaválasztás előtt álló általános iskolás diákok, pályaváltás, pályamódosítás előtt álló vagy azt tervező fiatalok, felnőttek.

A Pályaválasztási Kiállításhoz kapcsolódóan kiadásra kerül egy papír alapú kiadvány, „Pályaválasztás előtt” címmel, mely az iskolák által beküldött anyagokból, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Székesfehérvári Tankerületének közreműködésével kerül összeállításra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!