Koronavírus Fejérben

2020.11.23. 15:25

Tesztelik a szociális, oktatási, nevelési intézményekben dolgozókat Fejérben is

Új fejezet nyílt a koronavírus-járvány elleni küzdelemben: pénteken megkezdődött a szociális intézmények dolgozóinak tesztelése, ma pedig az iskolákban, óvodákban, bölcsődékben és az egészségügyi intézményekben indult a tesztelés országszerte, így Fejér megyében is.

Fejér Megyei Kormányhivatal

Koronavírus-teszthez vesznek mintát egy nő szájüregéből a Dombóvári Szent Lukács Kórházban kialakított szûrőállomáson 2020. május 11-én.

Forrás: MTI

Fotó: Sóki Tamás

A Fejér Megyei Kormányhivatal szervezésében, a koronavírus kimutatására alkalmas antigén gyorsteszttel végzik a vizsgálatot az egészségügyi intézményekben, a nevelési, oktatási, és szociális intézményben, valamint a bölcsődékben dolgozóknál. Az intézmények célzott csoportos tesztelésének célja a koronavírus terjedésének lassítása, és az, hogy teljesebb képet adjon a dolgozók közötti fertőzöttek arányáról.

Fejér megyében, a szociális intézményekben 69 helyszínen 2150 főt tesztelnek. A nevelési- oktatási intézményekben, a bölcsődei dolgozók, az óvodai és iskola pedagógusok körében, ezen a héten, 604 helyszínen 8124 fő számára kínálják fel a lehetőség arra, hogy részt vegyenek a tesztelésen. A feladatokat 40 tesztelő csapat végzi.

A részvétel önkéntes – hangsúlyozta dr. Simon László kormánymegbízott, ugyanakkor kérte az intézmények dolgozóit, segítsenek maguknak és a környezetüknek azzal, hogy vállalják a tesztelést, így csökkentve a fertőzés továbbadásának kockázatát.

Dr. Simon László kiemelte: nagyra értékeli az orvos- és egészségtudományi egyetemek hallgatóinak, illetve a Fejér Megyei Kormányhivatal munkatársainak erőfeszítéseit a csoportos tesztelések időszakában. Köszönetet mond mindazok áldozatvállalásáért, akik a koronavírus-járvány elleni küzdelemben az első frontvonalban harcoltak a tavaszi, első hullám idején és most is mindent megtesznek a járvány lassításáért. Az orvosok, ápolók, védőnők, mentők, közigazgatási, népegészségügyi szakemberek, pedagógusok, szociális dolgozók, rendőrök, katasztrófavédelmi szakemberek, katonák elkötelezetten, kockázatokat vállalva, összeszorított fogakkal dolgoznak. Elismerés és köszönet illeti őket elhivatott munkájukért, áldozatvállalásukért. Számítunk rájuk a következő nehéz időszakban is!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!