Jegyzet

2019.07.05. 05:00

Kellemes nyarat!

F. M. Kormányhivatal

Egyelőre hőhullámos a nyár, de ki tudja, mit hoz majd a július vége, az augusztus? Az is lehet, hogy később majd hűvösebb, gomolyfelhősen záporos és zivataros idő vár ránk. Egy biztos, jókedvvel kell belemenni a nyárba, hiszen – ahogy mondják –, ha vidámak vagyunk, akkor is, ha mérgelődünk, akkor is kíméletlenül, hétágra süt a Nap, és kánikula lesz – vagy éppen erős, hűvös szél fúj, és esik.

Akár így, akár úgy lesz, ez a néhány hét a feltöltődés ideje a legtöbbünknek. Ilyenkor együtt lehetünk a családdal, és kirándulhatunk, üdülhetünk, utazhatunk. Persze jó a nyár másra is! A szünidőben sok féle érdekes tábor várja a diákokat. A legkisebbek odaköltözhetnek pár hétre falura, a nagyszülőkhöz, hogy jól elkényeztessék őket, és azért is persze, hogy először nézzenek farkasszemet egy valódi malaccal, birkával, vagy éppen szalmabálákról ugráljanak.

A nagyobbak közben belekóstolhatnak akár a munkába is, megdolgozhatnak a fesztivál-belépőért, egy új Nike-ért, mobiltelefonért… Vagy azért – igen, ilyen is van! –, hogy a családnak legyen új mosógépe...

Vannak, akiknek a kánikulai hetekben a szabadságon pihenő munkatársak helyett is helyt kell állniuk, például a hivatalokban, az ügyfélszolgálatokon. Gondoljunk rájuk köszönettel és tisztelettel! Nagyrabecsülés illeti azokat is, akik a hőhullámos időszakokban a megszokottnál is többet dolgoznak például az orvosi rendelőkben, a kórházakban, a termőföldeken, a tűzoltó laktanyákban.

A nyár persze a szabadság, a lehetőségek évszakát is jelenti. A szülők és gyerekek, a családok, a barátok között az együtt szerzett élmények elmélyíthetik a jó kapcsolatot.

Kívánom hát, hogy hozza meg a nyár mindenkinek a pihenést, a kikapcsolódást, a megérdemelt keresetet, a család melegségét, a feltöltődést!

Kellemes nyarat, Fejér megye!

Simon László kormánymegbízott

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!