F. M. Kormányhivatal

2018.09.19. 16:14

Járási hivatalvezetők – és immár önkéntes tartalékos katonák!

Négy járási hivatalvezető írt alá önkéntes műveleti tartalékos katonai szerződést szeptember 19-én a Fejér Megyei Kormányhivatalban. Az ünnepi eseményt dr. Simon László kormánymegbízott nyitotta meg.

Fejér Megyei Kormányhivatal

Beszédében hangsúlyozta, az Önkéntes Tartalékos Rendszer jó lehetőség arra, hogy segítségével a katonaság újra nyitott, sokak által átélhető társadalmi intézménnyé váljon. A Fejér Megyei Kormányhivatal és a Fejér megyei járási hivatalok kezdetektől fogva aktívan részt vettek a megyei Önkéntes Területvédelmi Tartalékos Rendszer kialakításában, a kiképzéshez szükséges helyszínek kiválasztásában és a toborzás elősegítésében.

A Fejér megyei kormánymegbízott elismeréssel szólt arról, hogy az aláírók hivatalvezetői kötelességeik mellett vállalták, hogy az önkéntes tartalékos rendszer tagjaiként részt vesznek az ország védelmében. A járási hivatalvezetők a helyi védelmi bizottságok elnökeiként a védelmi igazgatás rendszerében kiemelt szerepet töltenek be, fontos a szerepük a különleges helyzetek kezelésében. Dr. Simon László kiemelte, Fejér megyében már 220 fő lépett be a rendszerbe, ebből 65 fő a Kormányhivatal állományából.

Ezt követően írta alá a szerződést a négy járási hivatalvezető; Dancs Norbert (Székesfehérvári Járási Hivatal), dr. Koltai Gábor (Martonvásári Járási Hivatal), dr. Kovács Péter (Dunaújvárosi Járási Hivatal) és Sági Tibor (Gárdonyi Járási Hivatal). A Megyeháza Címer-termében rendezett eseményen részt vett dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, Vitáry Zsolt alezredes, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság parancsnok-helyettese, dr. Bárdos Zoltán alezredes, a Fejér Megyei Védelmi Bizottság titkára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!