iskolakezdés

2018.08.31. 07:17

Itt van újra

„Itt van az ősz, itt van újra…” – Petőfi versét e napokban kevés diák és szülő folytatja mély meggyőződéssel: ” …S szép, mint mindig, énnekem…”

F. M. Kormányhivatal

Dr. Simon László kormánymegbízott

Hiszen az eddig boldogan strandoló, kiránduló, kerékpározó, horgászó, focizó vagy éppen henyélő diákok életébe „beront” a korai kelés, az órarend, a leckeírás, a különóra...

Anyának, Apának kevesebb idő jut reggel a fürdőszobában, tízórait kell csomagolni, menzát befizetni, hozni-vinni az utódot, leckét kikérdezni, egy szóval a kényelmes életnek vége. Persze, mit lehet tenni, ez az élet rendje! Mert mi másért is vállalja, neveli gyermekét az ember, ha nem azért, hogy ő majd többet tudjon, többre vigye, jobban éljen, elégedettebb és boldogabb ember legyen?

Márpedig mindehhez a tanuláson, a tudáson keresztül vezet az út.

A szeptember minden évben új élethelyzetet teremt a családok számára. Az erőpróba időszaka ez. Értékes segítség, hogy idén is korábban érkezett meg valamennyi családtámogatási ellátás, köztük a családi pótlék.

Dr. Simon László kormánymegbízott

Az első kilenc évfolyam számára ingyenes tankönyvellátással és a szintén térítésmentes gyermekétkeztetés kiterjesztésével is csökkenti a Kormány a tanévkezdéssel és általában a gyermekek taníttatásával összefüggő, családi terheket.

Így se lesz könnyű.

De ismét meggyőződhetnek róla a diákok és a szülők, hogy igenis van eredménye és lehet évtizedeken át kamatozó haszna a közös erőfeszítéseknek.

S addig is: közös sikerélmény lehet az összefogás, a kölcsönös egymásra figyelés szülő és gyermek, pedagógus és szülő között.

Úgy legyen!

Jókedvet, kitartást, sok sikert és jó egészséget az új tanévben a diákoknak, szüleiknek, tanítóiknak és tanáraiknak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!