F. M. Kormányhivatal

2014.12.02. 12:26

Hivatásos gondnoki képzés

A Fejér Megyei Kormányhivatal Szociális és Gyámhivatala a hivatásos gondnoki feladatok ellátása érdekében 2014. december 8-11. között, összesen 28 óra időtartamban, térítésköteles hivatásos gondnoki képzést tart.

A hivatásos gondnok feladatai: a bíróság által cselekvőképességet érintő gondnokság alá helyezett azon személyek részére, akiknek nincs gondnokul kirendelhető hozzátartozója, vagy a hozzátartozó kirendelésének akadálya van, hivatásos gondnokot rendel ki a járási gyámhivatal. A hivatásos gondnok a cselekvőképtelen személy törvényes képviseletét, valamint a cselekvőképességet részlegesen korlátozó gondnokság alá helyezett személynek a bíróság által meghatározott ügycsoportokban való törvényes képviseletét látja el. A képzés célja, hogy megfelelő ismereteket nyújtson a gondnokság alá helyezett személyek személyi és vagyoni jogai érdekvédelmének ellátásához.

A képzésre legalább középfokú iskolai végzettséggel (érettségivel) rendelkező személy jelentkezhet. Hivatásos gondnoki feladatokat nagykorú, cselekvőképes, büntetlen előéletű magyar állampolgár láthat el, aki a képzésen eredményes vizsgát tett.

A képzésre szóló jelentkezési lapot elektronikus úton [email protected], vagy faxon a 22/526-943 faxszámra, vagy postai úton a Fejér Megyei Kormányhivatal Szociális és Gyámhivatala 8000 Székesfehérvár, Piac tér 12-14. sz. alá kell eljuttatni, legkésőbb 2014. december 5. napjáig.

A jelentkezési lap letölthető a www.kormanyhivatal.hu/hu/fejer/hirek oldalról, vagy átvehető személyesen a Szociális és Gyámhivatalnál, illetve a járási gyámhivataloknál.

A képzés és a vizsga helye: Székesfehérvár, Piac tér 12-14. I. emelet, Réz-terem

A képzéssel kapcsolatban érdeklődni lehet a 22/526-932-es telefonszámon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!