F.M. Kormányhivatal

2019.02.18. 12:05

Foglalkoztatási támogatások: elektronikus ügyintézéssel

A munkáltatókat, egyéni vállalkozókat érintő, fontos jogszabályi változásról tájékoztat a Fejér Megyei Kormányhivatal.

Fejér Megyei Kormányhivatal

A foglalkoztatási célú támogatások kérelmeit 2019. január 1-jétől a Fejér Megyei Kormányhivatal járási hivatalaiban a foglalkoztatási osztályok (korábbi nevükön: munkaügyi kirendeltségek) elektronikus formában fogadják be a cégektől, szervezetektől, egyéni vállalkozóktól.

Az ügyfélkapuval rendelkező egyéni vállalkozók és a cégkapuval rendelkező munkáltatók e-papír szolgáltatás igénybevételével tudják beküldeni kérelmeiket, míg a hivatali kapuval rendelkező munkáltatók hivatali kapun keresztül.

Az e-papír szolgáltatás elérhető az https://epapir.gov.hu/ oldalon. Az e-papír szolgáltatás igénybevételéhez a Fejér Megyei Kormányhivatal segédletet állított össze a foglalkoztatók számára, amelyet a járási hivatalok foglalkoztatási osztályain dolgozó szakemberek – igény esetén – rendelkezésre bocsátanak.

A támogatások igényléséhez szükséges „kérelemcsomagot” a foglalkoztatók továbbra is a foglalkoztatási osztályok ügyintézőitől tudják beszerezni. A járási hivatalokban természetesen továbbra is készséggel állnak a munkáltatók rendelkezésére személyesen is, hogy a támogatási formák, támogatási kérelmek kapcsán vagy az elektronikus benyújtás folyamatában is szakmai segítséget tudjanak nyújtani.

(Fejér Megyei Kormányhivatal)

Vezető képünk archív felvétel, illusztrációként szolgál!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!