nemes gesztus

2017.12.21. 09:24

A járási hivatalban karácsonyoztak a Szent Kristóf Ház lakói

Lassan ismét eltelik egy év, és napokon belül ránk köszönt a karácsony. A Székesfehérvári Járási Hivatalnál már hagyomány, hogy karácsony közeledtével a Szent Kristóf Ház lakóit meghívják a hivatal dolgozói egy kis vendéglátásra, beszélgetésre és megajándékozzák őket.

F. M. Kormányhivatal

A kezdeményezés a járási hivatal Hatósági Osztályától indult néhány évvel ezelőtt, mára azonban már a hivatal több osztálya is csatlakozott ehhez a nemes gesztushoz.

Fotó: F. M. Kormányhivatal

A hivatal munkatársai felismerték, hogy a jótékonykodás, adakozás segít abban, hogy elkerüljük a negatív gondolatok csapdáját. Egyébként is adni „örömtelibb dolog, mint kapni”- mondták szüleink. Másrészt az adakozással értéket adunk az életünkhöz, az elégedettség szívet melengető érzésével ajándékoz meg – mondta el Dancs Norbert.

F. M. Kormányhivatal

A Fejér Megyei Kormányhivatal Székesfehérvári Járási Hivatalának vezetője hozzátette: az idei karácsonyra is nagy volt a készülődés. Örömmel csomagolták az ajándékokat a hivatal dolgozói, akik saját készítésű süteményekkel várták a különleges képességű „felnőttgyermekeket”. A karácsonyfa alatt nagy csomagokban játékok, kifestők, nyomdák, gyöngyfűzök, plüssjátékok, könyvek, társasjátékok, édességek voltak.

A csoda mégsem a színes szalagokkal átkötözött dobozokban, hanem az ünnepi műsorral készült Szent Kristóf Ház lakóinak és gondozóinak kedves, szavaiban, verseiben, énekeiben rejlett.

Fotó: F. M. Kormányhivatal

A kormányhivatal elsősorban hatósági feladatokat ellátó munkatársai ismét tanúbizonyosságot adtak arról, hogy szociálisan érzékenyek, őszinte és szívből jövő kedvességgel vették körül az önfeledt, boldog „gyerekeket”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!