F. M. Kormányhivatal

2014.11.13. 13:35

F E L H Í V Á S

A Fejér Megyei Kormányhivatal Szociális és Gyámhivatala a hivatásos gondnoki feladatot ellátó személyek képesítési előírásairól szóló 15/2003. (V.13.) ESzCsM rendeletben meghatározottak szerint térítésköteles hivatásos gondnoki képzést tart.

A képzés célja: megfelelő ismereteket nyújtson a gondnokság alá helyezett személyek személyi és    vagyoni jogai érdekvédelmének ellátásához.

A képzésre jelentkezés határideje:         2014. november 20.

A képzésre szóló jelentkezési lapot elektronikus úton [email protected], vagy faxon a 06-22/526-943 faxszámra, vagy postai úton a Fejér Megyei Kormányhivatal Szociális és Gyámhivatala 8000. Székesfehérvár, Piac tér 12-14. sz. alá kell eljuttatni.

A képzés ideje:                       2014. december 8.   9 órától   16.30 óráig

2014. december 9.   9 órától   16.30 óráig

2014. december 10. 9 órától   16.30 óráig

2014. december 11. 9 órától   12 óráig.

Az írásbeli vizsga időpontja:  2014. december 11. 13 órától

A képzés és a vizsga helye: 8000. Székesfehérvár, Piac tér 12-14. I. em. Rézterem

A képzés díja: 40.000,- Ft (mely tartalmazza a tananyag költségét és a vizsgadíját is)

A képzés díjának megfizetési módja: A Fejér Megyei Kormányhivatal 10029008-00299640-00000000 számú számlájára átutalással, vagy átutalási posta utalványon (sárga csekk), melyet kérésre a Szociális és Gyámhivatal postai úton megküld.

A képzés díjának befizetési határideje:    2014. november 28.

A képzést a Fejér Megyei Kormányhivatal Szociális és Gyámhivatalának munkatársai tartják.

A képzésre jelentkezés feltétele:

A képzésre legalább középfokú iskolai végzettséggel (érettségivel) rendelkező személy jelentkezhet, és hivatásos gondnoki feladatokat csak nagykorú, cselekvőképes, büntetlen előéletű magyar állampolgár láthat el, aki a hivatásos gondnoki feladatot ellátó személyek képesítési előírásairól szóló 15/2003. (V.13.) ESzCsM rendelet szerinti képzésen eredményes vizsgát tett.

A képzésre jelentkezni lehet írásban a Fejér Megyei Kormányhivatal Szociális és Gyámhivatalához – a fentiekben is mertetett módokon  - eljuttatott jelentkezési lapon. A jelentkezési laphoz csatolni kell az érettségi bizonyítvány, vagy diploma másolatát. (Az eredeti bizonyítványt az ellenőrzés érdekében az első képzési napra el kell hozni a képzés helyszínére.)

A képzésen való részvétel feltétele:

A képzésen való részvétel feltétele, hogy a képzés díját a jelentkező legkésőbb 2014. november 28. napjáig megfizesse. A képzés díjának megfizetését követően a jelentkezők részére a Fejér Megyei Kormányhivatal a részvételi díjról számlát állít ki a részvevő által megadott névre és címre, mely számla a képzés első napján kerül átadásra a résztvevőnek.

A képzés időtartama:  28 óra, amely az írásbeli vizsga 1 órás időtartamát is magában foglalja.

A képzés tematikáját a hivatásos gondnoki feladatot ellátó személyek képesítési előírásairól szóló 15/2003. (V.13.) ESzCsM rendelet melléklete tartalmazza. A képzés szakmai anyaga a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal által kidolgozott és aktualizált tananyag.

A vizsga:

Nem bocsátható vizsgára az aki, a képzés során több mint 4 óráról hiányzott. Ebben az esetben a résztvevő a képzés díjának ismételt megfizetése nélkül vehet részt a következő képzésen.

A képzés teszt kérdésekből és jogeset írásban történő kifejtéséből álló írásbeli vizsgával zárul. A felkészítést végző oktatók végzik az írásbeli dolgozat értékelését.

Az értékelés során a lehetséges minősítések: megfelelt, nem felelt meg.

Az írásbeli dolgozatokat a Fejér Megyei Kormányhivatal Szociális és Gyámhivatala 10 évig köteles megőrizni.

Tanúsítvány:

A képzésben részt vevők a képzés sikeres elvégzéséről a Fejér Megyei Kormányhivatal Szociális és Gyámhivatala által kiadott tanúsítványt kapnak.

A tanúsítványban szereplő képzettség megnevezése: hivatásos gondnok.

Az új hivatásos gondnokok ettől az időponttól kezdődően létesíthetnek ilyen minőségben jogviszonyt.

A képzésben eredményesen részt vett személy - a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. tv. 102. § (3) bekezdésében előírt – adatait, valamint a tanúsítványok másolatait a Fejér Megyei Kormányhivatal Szociális és Gyámhivatala megküldi a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatalnak, ahol azokat nyilvántartásba veszik, és sorszámmal látják el.

A képzéssel kapcsolatban a Fejér Megyei Kormányhivatal Szociális és Gyámhivatalánál Molnárné dr. Jászberényi Rita osztályvezető a 06-22/526-932-es telefonszámon áll az érdeklődők rendelkezésére.

Székesfehérvár, 2014. október 29.

Fejér Megyei Kormányhivatal

Szociális és Gyámhivatala

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!