Koronavírus Fejérben

2021.03.31. 06:00

Elektronikusan is igényelhető az igazolvány

A www.magyarorszag.hu weboldalon elektronikusan is benyújtható a védettségi igazolvány cseréje, pótlása iránti kérelem, valamint az ellenanyag-vizsgálaton alapuló védettségi igazolvány iránti kérelem.

Fejér Megyei Kormányhivatal

Az ellenanyag-vizsgálaton alapuló védettségi igazolvány igényléséhez olyan, az egészségügyi szolgáltató által kiállított leletre van szükség, amelyen szerepel, hogy „az igénylő szervezetében a koronavírus elleni ellenanyag jelen van.”

A négy hónapig érvényes igazolvány kiállításának díja 3000 forint, amelyet átutalással lehet kifizetni. Aki megkapta a védőoltást, annak nem kell külön igényelnie az igazolványt, mert azt az állam hivatalból kipostázza. Igénylésre csak az igazolvány cseréje, pótlása esetében van szükség, illetve az ellenanyag-vizsgálaton alapuló védettség igazolásához. Ha valaki jogosult a védettségi igazolványra, de azt az oltást vagy az igénylést követően nem kapta meg, illetve egyéb bejelentést kíván tenni az igazolvánnyal kapcsolatban, az elektronikusan elküldhető űrlapon teheti meg. Bővebb információért látogasson el a magyarorszag.hu, továbbá a koronavirus.gov.hu oldalra!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!