F. M. Kormányhivatal

2017.03.09. 12:00

Az eredményekről

Évnyitó eseményen tájékoztatta dr. Simon László kormánymegbízott a közigazgatást érintő változásokról a térség országgyűlési képviselőit, önkormányzati és kamarai vezetőket, a rendvédelmi szervek képviselőit, és számos vállalkozás vezetőjét február 10-én, Székesfehérváron, a Szent István Művelődési Házban.

B. Kiss László

A Fejér Megyei Kormányhivatal vezetője előadásában hangsúlyozta: 2011 óta folyamatosan korszerűsödik a közigazgatás, mindez a lakosság, az ügyfelek érdekében történik. Kiemelte: a Fejér megyében működő kormányablakokat és a többi kormányhivatali ügyfélszolgálatot tavaly összesen több mint ötszázezer alkalommal keresték fel az ügyfelek, s a kormányablakokban már 1540 ügyben tudnak segíteni a hozzájuk fordulóknak.

Dr. Simon László a kormányhivatal évnyitó rendezvényén
Fotó: Skobrák Dénes

A jelentős eredmények között említette a kormánymegbízott, hogy nagy mértékben csökkent az ügyek elintézésére fordított idő. A rendelkezésre álló 21 nap helyett – az országos adatok szerint – a kérelemre indult ügyek 85 százalékát 8 nap alatt intézik el a kormányhivatalok. A kormányhivatali szervezet megváltozott januártól, az ügyek intézése az állampolgárokhoz közelebb, a járási hivatalokhoz került. „A gondolkodásmódunk, a szemléletünk nem változott” – emelte ki dr. Simon László –, „amikor felkeresnek bennünket, a kérdésünk továbbra is az lesz: miben segíthetünk?”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!