Fejér Megyei Kormányhivatal

2019.04.26. 06:00

Átadták a járási hivatal új épületét

Ünnepélyesen átadták a Fejér Megyei Kormányhivatal Dunaújvárosi Járási Hivatala új, központi épületét, dr. Tuzson Bence, a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára részvételével, önkormányzati, rendvédelmi, intézményi, vállalati vezetők, képviselők jelenlétében. Ötezer négyzetméteren 134 állami tisztviselő várja az ügyfeleket.

Fejér Megyei Kormányhivatal

Az avatás ünnepélyes pillanatai: (jobbról) Varga Gábor országgyűlési képviselő, dr. Tuzson Bence államtitkár, dr. Simon László kormánymegbízott, dr. Molnár Krisztián, a megyei közgyűlés elnöke és dr. Kovács Péter, a járási hivatal vezetője vágta át a nemzeti színű szalagot.

Fotó: KH

Az eseményen dr. Simon László, a Fejér Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja elmondta: az embereknek az államról alkotott képét meghatározza, hogy milyen körülmények között intézhetik ügyeiket. A kormány törekvése az egyszerű, egy helyre koncentrálódó és gyors ügyintézés megteremtése. Ennek jegyében valósult meg a modern, az ügyfelek igényeit szolgáló, dunaújvárosi közigazgatási központ, ahol hét – eddig különböző helyszíneken – működő szervezeti egység kapott helyet, s az állami tisztviselők számára is megfelelőek a munkakörülmények. Nagy szükség volt erre, hiszen több mint 188 ezer ügyfél-ügyintéző találkozás történt a Dunaújvárosi Járási Hivatalban 2018-ban.

Az avatás ünnepélyes pillanatai: (jobbról) Varga Gábor országgyűlési képviselő, dr. Tuzson Bence államtitkár, dr. Simon László kormánymegbízott, dr. Molnár Krisztián, a megyei közgyűlés elnöke és
dr. Kovács Péter, a járási hivatal vezetője vágta át a nemzeti színű szalagot.
Fotó: KH

Uniós és hazai forrásból, közel kétmilliárd forint költséggel sikerült felújítani, átalakítani az egykori szakorvosi rendelőintézet romos épületét. Dr. Simon László azt kívánta, legyen ez a központ méltó találkozási pont az állam és a polgárok között. Köszönetét fejezte ki dr. Dorkota Lajosnak, a Magyar Energetikai és Közműszabályzási Hivatal elnökének, dr. Galambos Dénes miniszterelnöki biztosnak, Cserna Gábornak, Dunaújváros polgármesterének a segítségéért, illetve a kivitelezőknek a munkájukért.

A Dunaújvárosi Járási Hivatal új, központi épülete
Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Dr. Tuzson Bence államtitkár hangsúlyozta: fontos és mutatja a város erejét, ha megtalálja egy régi, használaton kívüli épület új funkcióját úgy, hogy az a jövőben is szolgálja a magyar embereket. Ezért is örvendetes ez a sikeres beruházás, amely a jó példák közé tartozik. Utalva a kormányzati célokra, kiemelte: a gazdaság erősítése, a magyar kultúra megőrzése és a családok támogatása mellett a közigazgatás korszerűsítése is hozzátartozik ahhoz, hogy Magyarország Európa leginkább élhető országai közé zárkózzon fel. Rámutatott, a megújuló, korszerűsödő magyar közigazgatásnak a társadalmi, gazdasági célokat kell szolgálnia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!