F. M. Kormányhivatal

2014.10.23. 14:29

A szolgáltatás fejlesztése

Dr. Simon László, a Fejér Megyei Kormányhivatal vezetője kiemelten fontosnak tartja az állampolgárok tájékoztatását.

– Miért fontos, hogy a megyei kormányhivatal kommunikáljon az állampolgárokkal?

– Azért fontos, mert azt gondoljuk: sokan még mindig nincsenek birtokában azoknak az információknak, amelyek az államhoz való kapcsolatukhoz, a mindennapjaikhoz szükségesek. Ha valaki például egy személyigazolványt vagy egy jogosítványt akar készíttetni, akkor napjainkban elvárható lenne, hogy tudja, hová és mikor mehet. Sokan nem tudják például, hogy nem csak a lakóhelyük szerinti kormányablakhoz, okmányirodához fordulhatnak, hanem mindegyikhez, bárhol Magyarországon. Még mindig vannak, akik nem tudják, hogy az interneten is be lehet jelentkezni,   és így kényelmesen lehet időpontot foglalni, előjegyzést kérni, vagyis az ügyeiket előkészíteni, úgy, mint amikor a hölgyek a kozmetikushoz, fodrászhoz kérnek időpontot. Fontosnak tartjuk azt is tudatni, számos online-felületen is elérhetőek a közigazgatási szolgáltatások, nem kell mindegyik ügyben személyesen a hivatalokat felkeresni. A kormányzati szándék a közigazgatási szolgáltatások további fejlesztése, ezzel a folyamattal a tájékoztató munkánknak is lépést kell tartania.

– Úgy érzékelem, a lakosság, az emberek tájékoztatása az Ön számára személy szerint is kiemelten fontos...

– Igen, valóban a szívügyemnek tekintem. Folyamatos, kiemelt feladatunknak tartom, hogy az állampolgároknak minden közigazgatási információ a rendelkezésükre álljon, s nem csak a Fejér megyében élőkre gondolok. Hiszen például a Velencei-tónál nyaranta sok tízezren üdülnek, akik szintén intézni akarják ügyes-bajos dolgaikat. A megyénkben élőket és a vendégeket, a hazai turistákat is szeretnénk elérni minden fontos információval.

– Újságíróként azt tapasztalom: az embereket akkor érdekli egy-egy konkrét információ, amikor éppen szükségük van rá. Vagyis ismételni kell.

– Igen, ezért is működünk együtt hétről hétre, hónapról hónapra a Fejér Megyei Hírlappal és a helyi, települési médiumokkal. Meggyőződésem szerint az információ-szolgáltatásunknak folyamatosnak kell lennie, s a legfontosabb tudnivalókra emlékeztetés, a figyelemfelhívás mellett a közigazgatási változásokról is rendre tájékoztatást kell adnunk. Vagyis az információknak legyen állandó eleme, és beszélnünk kell az újdonságokról is. Ezt szolgálja a média segítő együttműködésével nyújtott, folyamatos tájékoztatásunk, s immár az Ablak című, havonta jelentkező mellékletünk is a megyei napilapban. Külön szeretném a figyelmet felhívni a kormányhivatalok honlapjára is (www. kormanyhivatal.hu), ahol még részletesebben, még sokrétűbben igyekszünk átadni az aktuális információkat, a közérdekű tudnivalókat az embereknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!