határozat

2018.09.04. 19:26

A Járási Helyi Védelmi Bizottság az élet és anyagi javak védelme érdekében

Székesfehérvári Járás Helyi Védelmi Bizottság 2/2018. (IX.04.) számú HVB határozata.

Dancs Norbert HVB elnök

Az elmúlt időszakban lehullott rendkívüli csapadék következtében belvízi helyzet alakult ki Székesfehérvár Székely utcai zártkerti ingatlanokat érintően. A Járási Helyi Védelmi Bizottság az élet és anyagi javak védelme érdekében az alábbi határozatot hozta:

1, Székesfehérvár MJV Önkormányzata adjon ki tájékoztatást a belvíz által veszélyeztetett Székely utcai zártkerti ingatlanok tulajdonosai felé. A tájékoztatás (helyi médián keresztül) tartalmazza, hogy a zártkerti ingatlanokat a tulajdonosoknak el kell hagyni az élet-és vagyonbiztonságuk érdekében. Az áramszolgáltató a felülvizsgálatot elvégzi és a balesetveszélyes vételi csatlakozások esetén szükség szerint a leválasztást megteszi. A kikötés tényéről értesítse az érintett tulajdonosokat.

Határidő: azonnal

Felelős: Székesfehérvár MJV Önkormányzat

2, Az E-ON Zrt. a közvetlen baleset- és életveszély elkerülésének érdekében tegye meg a szükséges intézkedéseket a balesetveszélyes vételi csatlakozások vonatkozásában.

Határidő: azonnal

Felelős: E-ON Zrt. hálózati vezető

3, Székesfehérvári Rendőrkapitányság működjön közre a lakosság tájékoztatásában és a vagyonbiztonság érdekében fokozott ellenőrzést biztosítson a Székely utca körzetében.

Határidő: azonnal

Felelős: Székesfehérvár városi rendőrkapitány

4, A polgárőrség lehetőségéhez képest támogassa a rendőrség munkáját.

Határidő: azonnal

Felelős: Polgárőrség vezetője

5, Az E-ON Zrt. a belvíz levonulását követően a szolgáltatást haladéktalanul állítsa vissza a kikapcsolt fogyasztóknál.

Felelős: E-ON hálózati vezető

Jelen határozat a helyi vízkárvédelmi készültség visszavonásával hatályát veszti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!