Fejér Megyei Kormányhivatal

2019.10.11. 06:00

A babaváró támogatás a legnépszerűbb most

A Kormány családvédelmi akciótervében a gyermeket vállaló és nevelő családoknak biztosít kedvezményeket, támogatásokat.

Fejér Megyei Kormányhivatal

A legnagyobb visszhangot kiváltó támogatási forma a babaváró támogatás Fotó: shutterstock

Fotó: shutterstock

A Fejér Megyei Kormányhivatal Székesfehérvári Járási Hivatal Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztálya is aktív szerepet vállal az akcióterv megyei megvalósításában – tájékoztatott dr. Csiák Henriett főosztályvezető. A kormány rendelkezései alapján a családi otthonteremtési kedvezményt (a CSOK- ot) bővítette: a felvehető kedvezményes hitel összege nőtt, illetve bevezették a falusi CSOK-ot. A családi otthonteremtési kedvezményekkel kapcsolatban 2019. július 1- jétől szeptember 30-ig 1750 darab jogviszony-igazolás iránti kérelem érkezett a Főosztály Egészségbiztosítási Osztályához elbírálásra.

A legnagyobb visszhangot kiváltó támogatási forma a babaváró támogatás Fotó: shutterstock
Fotó: shutterstock

A lakáscélú jelzáloghitel-tartozás csökkentését „a családok évében”, 2018-ban vezették be. A kormányrendelet a családvédelmi akcióterv keretében úgy módosult, hogy 2019. július 1-től a támogatás összege jelentősen megemelkedett. Ebben az évben a szeptember végéig benyújtott 268 db kérelemből 223 db július 1-ét követően érkezett. Az eddig megállapított jelzálog hitel-csökkentés 240.770.096 forintos összege már most csaknem kétszerese az elmúlt teljes évi jóváírásnak. A jelzáloghitel-tartozás csökkentésében az elsőfokú döntést a Főosztály Családtámogatási és Pénzbeli Ellátási Osztálya hozza. Az ügyfélszolgálat Székesfehérváron, a József Attila utca 42. szám alatti irodaházban működik. A legnagyobb visszhangot kapott és talán legnépszerűbb támogatási formának a babaváró támogatás bizonyult. 2019. július 1-jétől vezették be, és szeptember 30-ig 3.932 db jogviszony-igazolás iránti kérelem érkezett a Főosztály Egészségbiztosítási Osztályához. Érthető a nagyfokú érdeklődés, hiszen kamattámogatás és gyermekvállalási támogatás nagyon széles jogosulti körnek és nagy rugalmassággal vehető igénybe. Ráadásul a babaváró támogatás összege a 10 millió forintot is elérheti. A döntés a bankokban történik, a CSOK-hoz hasonlóan. Fontos információ! Fejér megyében a CSOK-hoz és a babaváró támogatáshoz szükséges jogviszony-igazolásokat a következő módon lehet kérelmezni: kormányablakokban, postai úton, illetve személyesen a Székesfehérvár, József Attila u. 42. szám alatti ügyfélszolgálaton. Az igazolások elbírálására hatáskörrel rendelkező szervezet a Fejér Megyei Kormányhivatal Székesfehérvári Járási Hivatal Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztály Egészségbiztosítási Osztálya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!