Kormányhivatal

2022.02.24. 14:58

Mielőbb újítsuk meg az okmányainkat!

A koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet idején lejáró okmányok június 30-ig érvényesek, ezért arra kérik az érintetteket, hogy mielőbb újítsák meg azokat – hívta fel a figyelmet a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára, jelezve: több millió okmány érvényességét kell meghosszabbítani.

Fejér Megyei Kormányhivatal

Dr. György István emlékeztetett, az Országgyűlés döntött arról, hogy a veszélyhelyzet idején lejáró okmányok 2022. június 30-ig érvényesek. Arra kérnek mindenkit, hogy ne várják meg az utolsó hónapokat, heteket, hanem mielőbb hosszabbítsák meg lejáró okmányaikat, így a személyi igazolványt, forgalmi és vezetői engedélyt, útlevelet, közgyógyellátási igazolványt vagy a mozgáskorlátozottak parkolási igazolványát. Az államtitkár közölte, több millió okmány érvényességét kell meghosszabbítani. Országszerte 310 kormányablakot lehet felkeresni időpontfoglalással vagy a helyszínen sorszámhúzással tette hozzá. 

A december 17-én elfogadott törvény külön megemlíti a hivatalos okmányok között a forgalmi engedélyeket, de a korábbi szabályozások alapján ebbe a körbe sorolhatók a többi között a diákigazolványok is. 

Időpontot foglalni a 1818-as telefonszámon vagy az idopontfoglalo.kh.gov.hu oldalon lehet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!