fejlesztik és megerősítik őket

2019.11.27. 14:30

Új kkv-stratégia veszi kezdetét Fejér megyében is

A kormány elfogadta a Kkv-stratégia 2019–2030 programot, amelynek célja a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások megerősítése.

FMH

Szekfü Tibor, az RVA igazgatója Fotó: RVA

A kkv-stratégia hét pillérének célja a hazai vállalkozások hozzáadott értékének, termelékenységének, exportképességének növelése. Az intézkedések többek közt olyan területekre terjednek ki, mint a bürokráciacsökkentés és a vállalkozóbarát adózási környezet megteremtése, a technológiaváltás, a digitalizáció és az innováció ösztönzése, a megfelelő finanszírozáshoz jutás és a generációváltás elősegítése.

A stratégia előkészítéseként a program gazdája, az Innovációs és Technológiai Minisztérium több szakmai konzultációt is szervezett. Ezeknek a részese volt a Magyar Mikrofinanszírozási Hálózat is, melynek konzorciumvezető partnere a Székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány (RVA). Szekfü Tibor igazgató a stratégia jelentőségéről szólva kiemelte, a legkisebb vállalkozások finanszírozási lehetőségeivel is érdemben foglalkozik a dokumentum.

Szekfü Tibor, az RVA igazgatója
Fotó: RVA

– Nagyon fontos lépés, hogy a kkv-stratégiában tervezett intézkedésként megjelenik az Országos mikrohitel program megújítása is, mivel több mint fél évtizede nincs Magyarországon államilag finanszírozott mikrohitel program. Tapasztalataink szerint a kedvező kamatozású, könnyen igényelhető, alacsony hitelösszegű konstrukciók után óriási igény van azon mikrovállalkozások körében, akik a banki hitelezésből kiszorulnak. A kezdő vállalkozásokat, önfoglalkoztatókat támogató, elérhető hitelek az egészséges gazdasági fejlődéshez elengedhetetlenek. Örülünk, hogy a kormány is célul tűzte ki a legkisebb vállalkozások fejlesztését, és ebben a Magyar Mikrofi nanszírozási Hálózat partner lehet, hiszen a stratégiában nevesítésre került mint az új pénzügyi eszközök kidolgozásába bevonandó szervezet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!