Modern vállalkozások

2018.10.11. 08:00

„A 21. század olaja” – Szakmai napot tartottak az online marketingről

A kis- és középvállalkozások digitális felzárkóztatását szolgálja a Modern vállalkozások programja. Ennek keretében tartottak szakmai napot a Gazdaság Házában.

B. Kiss László

László Csaba részletesen is szólt a Modern vállalkozások programjáról

Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

Manapság már egyértelmű a vállalkozások számára, hogy az, aki nincs jelen az interneten, az olyan, mintha nem is létezne. Egy akármilyen honlap azonban ma már kevés, az online marketing számos fortélyáról szólt az a szakmai nap, amely a Modern vállalkozások programja keretében zajlott szerdán a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székhelyén, a Gazdaság Házában.

A most felnövekvő nemzedék már össze van nőve az okostelefonnal. A felmérések azt mutatják, hogy az online vásárlók körében egyre emelkedik a már rutinos vevők aránya. Az online kiskereskedelmi forgalom nagyságát tekintve pedig Fejér megye a negyedik helyen áll – mondta el László Csaba, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara munkatársa előadásában. A vevők mindinkább elkényelmesednek, szeretik, ha a kiszemelt áru házhoz jön. Az adat a 21. század „olaja”: adott vásárló szokásainak föltérképezését szolgálják a némi kedvezményt nyújtó bevásárlókártyák is – mutatott rá László Csaba.

László Csaba részletesen is szólt a Modern vállalkozások programjáról
Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

Szakértők szerint az évtized végére az online kiskereskedelem elérheti a teljes kiskereskedelem 5-6 százalékát.

A szakmai nap témájáról több előadás is szólt, Balog Gábor, a Google Magyarország munkatársa például elmondta: az 1982 és 1994 között született, úgynevezett Y generáció naponta több mint öt órát internetezik. Ennek 40 százalékát mobilon teszi, és átlagosan 150 műveletet végez 24 óra alatt a telefonon. A mobilon vásárlók aránya 2013 óta négy százalékról 19 százalékra emelkedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!