Kisláng

2014.06.19. 18:55

Szennyvízcsatornázás: végre révbe értek Kislángon

Kisláng - Kezdődik a csatornázás! - a polgármester örömmel jelentette be csütörtök délután a település lakóinak.

V. Varga József

A csatornázás mindig kényelmetlenséggel jár, de elfogadható mértékű, hiszen a végkifejlet pozitív, egészségesebbé válik környezetünk fogalmazta meg köszöntőjében Varga Gábor, a térség országgyűlési képviselője. A szennyvízcsatornázással kapcsolatos munka már az előző polgármester, Tóth Teréz hivatali ideje alatt 2006-ban megkezdődött. Most elmondhatják végre: révbe értek. Bár a neheze még hátravan.

A szerződést Rumpler Tibor polgármester és a kivitelező hármas konzorcium vezetői Ferencz Kornél (Vertikál vagyonkezelő), Kovács Tamás (Szabadics közműépítő) és Rákos József (Duviép építőipari társaság) tegnap délután írták alá a művelődési házban.

Az önkormányzat 940,8 millió forint európai uniós pályázati támogatást nyert szennyvízelvezetésre és -tisztításra, a projekt összköltsége meghaladja az 1,12 milliárd forintot, a támogatás mértéke 83,6 százalékos. Elhangzott: a 30 kilométer összes vezetékhosszból 17 km a gerincvezeték, négy átemelőt építenek be a hálózatba, 10 kilométernyi házi bekötővezetékkel és 1024 bekötéssel számolnak.

Az ünnepélyes szerződéskötési ceremóniát két héten belül a munkaterület átadása követi. A szennyvíztisztító és a csatornahálózat kiépítésére egy évük van a kivitelezőknek, utána kezdődhetnek az egyéni bekötések, majd a próbaüzem. Reményeik szerint 15 hónap múlva avathatják az új víziközművet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!