Kézilabda

2009.12.11. 03:29

Továbbjutott a csapat

Szucsou - A magyar női kézilabda-válogatott Japán ellen játszott mérkőzésének a tétje az volt, ki jut a világbajnokság legjobb 12 csapata közé. A magyarok voltak az esélyesebbek, és nyertek.

Silye Sándor

 

Három perc alatt három gólt lőttek a lányok, meg lehetett nyugodni, főleg úgy, hogy Herr addig mindent megfogott. Tíz perc alatt állandósult a négygólos vezetés, aztán ez csökkent, mert sorban hagyták ki játékosaink a biztos ziccereket, márpedig ezt köszönhették az alacsonyabb, de fürgébb és végtelenül elszánt japánok. A magabiztos kezdés után érthetetlenül megtorpantak a lányaink, örülni lehetett az egy-két gólos előnynek is. A védekezés hibáit jól használták ki az ellenfél játékosai, főleg Szakugawa, aki hat góljával hamar kiemelkedett a mezőnyből. Egyenlő állásnál (23. perc: 12-12) Mátéfi Eszter, a magyarok szövetségi kapitánya kért időt, és megjegyezte, hogy pontosabban lőjenek játékosai, és jobban becsüljék meg a labdát. Tény, ha nincs Herr, az ellenfél már sok góllal vezethetett volna. Elképesztő volt a hibák sokasága, nehezen emészthető eladott labdák után jó volt a félidei egygólos vezetés is. De a látottaknál több kellett a továbbjutáshoz, olyan jó és eredményes játék, mint amilyet az első 10 percben mutattak csapatunk tagjai.

Térfélcsere után hamar betalált Tóth Katalin, majd Szucsánszki, de két magyar gólra hárommal válaszolt Uegaki, így aztán kezdődhetett mindent előlről. A nagy hajtás, és harc ellenére az első kiállítást csak a 49. percben jegyezhettünk fel, az egyik japán játékos mehetett ki. Emberelőnyünk után újra háromra hízott a vezetés nagysága, csak nehogy jöjjön az újabb kihagyás! Jött, mert a védekezés továbbra sem volt acélos, hiába voltak magasabbak a magyar kézilabdázónők, az apró távol-keletiek vígan dobálhatták távoli átlövés góljaikat. Még szerencse, hogy Tóth Tímea - miként egy nappal korábban, most is a második játékrészre javult nagyot - a hátán vitte a csapatot góljaival, és a csereként beállt Triffa is jól védett. Újra ziccereket hibáztak játékosaink, nem is csoda, ha megfeleződött az addigi négygólos előny. Jó volt, hogy nyitott védekezésre váltott a csapatunk, ez meglepte az ellenfelet, megint 4 volt ide, majd a legnagyobb különbségnek, az ötösnek tapsolhatott a lelátón szurkoló maréknyi magyar szurkoló. Ezúttal az ellenfél játékosai fáradtak el a hajrára, hat perccel a vége előtt hatgólos vezetésünk hatott. Végül héttel nyertünk, a csapat továbbjutott, és így teljesítette a kitűzött célt. Kína, Spanyolország és Dél-Korea lesz az újabb körben az ellenfél, nem lesz könnyű dolga a lányoknak.

Magyarország-Japán 35-28 (15-14)

Magyarország: HERR - Bódi 4, Bulath 3, SZUCSÁNSZKI 7, Szabó 1, TÓTH T. 8 (1), Juhász 2, csere: TRIFFA (kapus), Tomori 1, TÓTH K. 4, Kovacsics 3, Zácsik 2, szövetségi kapitány: Mátéfi Eszter.

Japán: Tasiro - SZAKUGAWA 7, FUDZSII 8 (4), UEGAKI 7 (2), Szakamoto, Sindzsa 1, csere: Fudzsima (kapus), Isitate, Arihama 2, Maki 2, Karimacsi, Nakaszona 1, Takahasi, Ito, szövetségi kapitány: Huang Kjung Joung

Hétméteresek: 1/1, ill. 8/6, kiállítások: 6, ill. 2 perc.

Az eredmény alakulása: 7. perc: 5-1, 28. perc: 13-12, 49. perc: 18-17, 40. perc: 24-20, 54. perc: 32-26.

Az eredmény alakulása: 7. perc: 5-1, 28. perc: 13-12, 49. perc: 18-17, 40. perc: 24-20, 54. perc: 32-26.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!