Kézilabda

2014.08.13. 17:57

Tíz góllal is vezetett a Fehérvár, mégsem nyert

Felkészülési mérkőzésen fogadta a Fehérvár KC a Siófok csapatát, a tavalyi bajnokság 8. helyezettje a második félidőben mutatott teljesítményének köszönhetően nyert, pedig az első félórában az FKC már tíz góllal is vezetett.

Káldor András

Fehérvár KC - Siófok KC-Galerius Fürdő 25—28 (18—13)

Székesfehérvár, 200 néző

Vezette: Bóna, Miskei

FKC: Kiss É., Sanko — Csáki 1, Hajduch 3, Ishitate 3, Horváth B. 7, Tilinger 6 (1), Tanabe 5, Bogoszavljevics, Lackovic, Becséri, Májer. Edző: Bakó Botond.

Siófok: Pastrovics, Kumpel — Orbán A. 6 (3), Piedade 3, Wörz 1, Németh Cs., Szabadfi 1, Fauszt, Deáki 2, Szekerczés 1, Termány, Schneider, Schäffer, Szalai 4, Such 7, Erdősi 3. Edző: Golovin Vladimir.

Bár messzemenő követeztetéseket nem illik még a felkészülési időszakban levonni, de kétségtelen, hogy a Fehérvár KC szerda esti ellenfele, a Siófok KC-Galerius Fürdő együttese több sikerélménnyel dicsekedhet az utóbbi hetekben. A fehérvári lányok ugyan egy meccsel kevesebbet – négyet – játszottak, de mindössze az első meccset, az Érd ellen tudták győzelemmel zárni. Kíváncsiak voltunk, hogy a válogatottak hétvégi tornája után mennyire tudnak felpörögni a kerettagok, valamint hol tartanak a beilleszkedéssel az új szerzemények.

Tilinger Tamara (fehér mezben) 6 gólt szerzett a mérkőzésen (Fotó: Koppán Viktor)

Az első félidőben kifejezetten örömjátékot nyújtott az FKC, a 9. percben már második idejét kérte ki a vendégek mestere. Nem véletlenül, mivel 9-1-re vezetett a fehérvári együttes, és nem igazán tudtak mit kezdeni a hatékony támadójátékukkal, és nem tudták tartani beállóban a válogatott Horváth Bernadettet, aki az első félidőben hatszor talált be. Volt már tízgólos különbség is (16-6), de a hajrára valamelyest tudott kozmetikázni a vendégcsapat az álláson, ennek oka elsősorban az volt, hogy a támadótérfélen több labdát is elveszített a Fehérvár.

A szünet után jött igazán lendületbe a Siófok, zsinórban hat gólt szerzett, és egyáltalában nem lehetett azon csodálkozni, hogy a 49. percben Such Nelli góljával először a meccs folyamán kiegyenlített (24-24). Az első játékrészhez képest egy teljesen más FKC-t láttunk a pályán, tompábban mozogtak, láthatóan elfáradtak, és Szekerczés Luca gólja már siófoki vezetést, és a végén győzelmet is hozott a vendégek számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!